НОВИНИ

Медведев пребори крампите и Попирин в Маями

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:06, 29.03.2021
Чете се за: 00:42 мин.
Тенис
медведев пребори крампите попирин маями

Световният номер 2 Даниил Медведев се класира по драматичен начин за 1/8 финалите на турнира от сериите Мастърс 1000 в Маями, след като победи австралиеца Алексей Попирин със 7:6(3), 6:7(7), 6:4.

Руснакът можеше да приключи мача в два сета, но пропиля три мачбола във втората част, а в решителния сет бе измъчван от сериозни проблеми с крампи, но все пак стигна до победата.

"Това е може би една от най-сладките победи в кариерата ми, защото крампите ме убиваха в третия сет. Едно е да имаш крампи, когато водиш в резултата, но на мен ми се случи преди това. Беше ми трудно да мисля за победата в тази ситуация. В същото време трябваше да спечеля в два сета и тогава нямаше да говорим за крампите. Но в крайна сметка съм щастлив, че успях да спечеля този луд мач", коментира Медведев след успеха.

Така, поставеният под №1 в турнира, ще играе за място на 1/4 финалите срещу Франсис Тиафо, който се справи, също в три сета, с Душан Лайович от Сърбия след 1:6, 7:5, 6:3.

В друг от 1/8 финалите американецът Тейлър Фриц ще спори с Александър Бублик от Казахстан, като победителят ще достигне дебютен четвъртфинал в Мастърс 1000 сериите.

Напред продължават още Роберто Баутиста Агут, Джон Иснър, Яник Синер и Емил Руусувуори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
22-годишен шофьор блъснал дете с велосипед в Петрич
22-годишен шофьор блъснал дете с велосипед в Петрич
Светът осъди насилието в Мианмар
Светът осъди насилието в Мианмар