НОВИНИ

Медведев преди завръщането си на корта: Чувствам се добре физически и готов за игра

медведев завръщането корта чувствам добре физически готов игра
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
16:30, 16.05.2022
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Даниил Медведев заяви, че е готов и няма търпение да се завърне на корта след операцията от херния, като ще вземе участие на подготвителния турнир преди "Ролан Гарос" на клея в Женева.

Световният номер 2 се подложи на хирургическа интервенция миналия месец след загуба в четвъртфиналите на "Мастърс 1000" турнира в Маями, като пропусна началото на сезона на червено.

"Никога не ми е било лесно да стартирам силно от самото начало на клей кортовете. Така че дори един турнир ще е достатъчно добър за подготовка. Чувствам се добре физически и готов за игра", започна той пред журналисти.

Шампионът на Откритото първенство по тенис на САЩ добави, че участието му в надпреварата на швейцарска земя ще му помогне за повече острота в играта преди тежките битки на Ролан Гарос във френската столица Париж.

"От това, което виждам, условията са игра са сходни с тези на "Ролан Гарос", където топките летят и отскачат високо – клеят е сравнително твърд. Най-важното нещо за мен е да изиграя поне един мач – разбира се, че се надявам на повече, в опит да бъда готов да играя петсетови двубои, ако ми се наложи. Дори един, два или три мача тук могат да ми помогнат да бъда по-готов за Откритото първенство на Франция", добави руският тенисист.

Руснакът и Денис Шаповалов позираха за снимки на Женевското езеро днес. Поставеният под номер 1 в основната схема Медведев почива в първи кръг, а на осминафиналите ще приеме един измежду френския ветеран Ришар Гаске и Джон Милман от Австралия във вторник.

Действащ носител на трофея от миналата година е норвежецът Каспер Рууд, а останалите двама играчи от топ 20 в надпреварата ще са подгласникът на Рууд – Шаповалов, и Райли Опелка. В турнира е и шампионът на "Ю Ес Оупън" 2020 Доминик Тийм.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА представя утре реплика на първата шампионска титла на клуба от 1948 г.
ЦСКА представя утре реплика на първата шампионска титла на клуба от 1948 г.
Ивелин Попов пристигна на "Герена"
Ивелин Попов пристигна на "Герена"