НОВИНИ

Медведев успя да отрази съпротивата на квалификант в Мадрид

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
15:55, 01.05.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
медведев успя отрази съпротивата квалификант мадрид
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Даниил Медведев записа втори успех на тенис турнира от сериите Мастърс в Мадрид, но той не дойде никак лесно. Все пак той успя да преодолее съпротивата на квалификанта Александър Шевченко. Вторият в схемата руснак се съвзе след два пробива в решаващия сет, за да спечели трудна победа с 4:6, 6:1, 7:5 на корт "Маноло Сантана" след два часа и 43 минути игра.

„Той игра добре, така че съм сигурен, че ще се изкачи в ранглистата, особено ако играе като в този турнир. Той е още млад, така че има много време да върви нагоре” каза Медведев за Шевченко, който се издигна с пет места до номер 91 в ранглистата на ATP в резултат на достигането си до трети кръг при дебюта си в основната схема на турнира Мастърс 1000.

„Тренирах с него преди, знам, че той може да играе много добре, така че колкото по-постоянен е колкото повече мачове играе по този начин, може би следващия път ще спечели и толкова по-високо ще отиде. Много съм щастлив, че днес успях да го победя", добави Медведев.

Шевченко започна светкавично първия си мач срещу съперник от Топ 10. 22-годишният тенисист поведе с 5:1 в първия сет и успя да го спечели с 6:4. Във втория обаче Медведев подобри играта си и взе нещата в свои ръце, като спечели първите пет гейма, а след това и затвори частта с 6:1.

Медведев изоставаше с 0:2, а след това с 2:4 в третия сет, но остана по-стабилен от Шевченко в последните минути и обърна развоя на мача в своя полза, като затвори сета с 7:5, а с това и мача.

Медведев ще се надява да продължи победния си ход, като на осминафиналите се изправя срещу спечелилия срещата между Алекс де Минор или Аслан Карацев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ботев Враца подава жалба срещу арбитрите от двубоя с Арда
Ботев Враца подава жалба срещу арбитрите от двубоя с Арда
Барчовски: Излизането от групата е трудна, но реалистична цел, ако сме в пълен състав
Барчовски: Излизането от групата е трудна, но реалистична цел, ако сме в пълен състав