НОВИНИ

Мелцер и Роже-Васлен стигнаха финала в София и взеха последния осми билет за Лондон

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:00, 13.11.2020
Чете се за: 00:47 мин.
Тенис
мелцер роже васлен стигнаха финала софия взеха последния осми билет лондон

Френско-австрийската двойка, поставена под номер 1 на турнира Sofia Open, се класира за финала на надпреварата в зала "Арена Армеец" след успех с 7:5, 6:4 срещу балканския тандем Томислава Бъркич/Марин Чилич.

Победата за Мелцер и Роже-Васлен означава, че е те са последните двама, които се класират за финалния Мастърс в Лонон, който започва само след два дни в зала "О2 Арена".

В първия сет двете двойки си размениха по един пробив в самото начало, след което последваха няколко равностойни гейма, които сервиращите винаги успяваха да измъкнат.

В 11-та част обаче балканския дует се пропука, допускайки втори пробив, който се оказа решаващ и макар да имаха два шанса за рибрейк в ответния гейм, Чилич и Бъркич трябваше да преглътнат загубата на първия сет.

Във втория сет само един пробив, дошъл в третия гейм, се оказа достатъчен за първите поставени, които стигнаха до ценния успех след 1 час и 22 минути игра и утре ще излязат в спора за трофея срещу Джейми Мъри и Нийл Скупски, поставени под номер 2.

Именно британците бяха големите съперници на Мелцер и Роже-Васлен за последното място за Лондон и утре ще се опитат да вземат частичен реванш във финала.

Австриеца Мелцер пък ще се опита да стане първия тенисист, който печели в две поредни издания на турнира в София, било то в надпреварата на сингъл или двойки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русенски пожарникари излязоха на пореден протест
Русенски пожарникари излязоха на пореден протест
Борисов посети първата COVID болница в Пловдив. Имаме ръст на производството, отчете премиерът
Борисов посети първата COVID болница в Пловдив. Имаме ръст на производството, отчете премиерът