НОВИНИ

Мемфис Депай донесе трите точки на Атлетико М срещу Селта

мемфис депай донесе точки атлетико селта
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:19, 12.02.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Атлетико Мадрид спечели с 1:0 гостуването си на Селта от 21-ия кръг на Ла Лига.

Първата ситуация в мача дойде в 19-ата минута, когато Маркос Йоренте отправи удар от движение, но опитът му бе блокиран от защитник на домакините. Това бе и единствената интересна ситуацията преди почивката.

В 70-ата минута Стефан Савич остави Атлетико с човек по-малко, след като получи директен червен картон. Три по-късно Яго Аспас изпълни отлично пряк свободен удар, но бе спрян от напречната греда.

В 89-ата минута новото зимно попълнение на Атлетико Мемфис Депай донесе трите точки на „дюшекчиите“ с дебютното си попадение за отбора.

Столичани са четвърти във временното класиране с 38 точки, докато Селта е на 13-а позиция с 23.

По-рано през деня Хетафе и Райо Валекано не се победиха - 1:1, в малкото мадридско дерби на „Колисеум Алфонсо Перес“. Гостите излязоха напред в резултата след 38 минути игра, когато Мауро Арамбари имаше злощастието да си отбележи автогол.

В 51-ата минута Иван Балиу игра с ръка в наказателното поле и Хетафе получи дузпа. 11-метровият наказателен удар обаче бе пропуснат от бившия нападател на Реал Мадрид Борха Майорал, който стреля над вратата.

Три минути по-късно бившият футболист на Барселона Карлес Аленя бе изгонен. В 78-ата минута Хетафе стигна до изравнително попадение, макар да бе с човек по-малко на терена. Енес Юнал се възползва от груба грешка на вратаря Столе Димитриевски и безпроблемно вкара за 1:1.

В заключителните минути на срещата Гастон Алварес игра с ръка в наказателното си поле и Райо Валекано получи дузпа, с която можеше да стигне до трите точки. По подобие на Майорал, друг бивш нападател на Реал Мадрид Раул Де Томас също не се разписа, като неговият удар бе спасен от Давид Сория в 87-ата минута и по този начин двата тима поделиха точките.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стефан Михайлов след загубата от Сърбия: Трябва да се направи стратегия с федерацията какво ще се прави оттук нататък
Стефан Михайлов след загубата от Сърбия: Трябва да се направи стратегия с федерацията какво ще се прави оттук нататък
Свидетелски разказ от епицентъра на труса в Турция
Свидетелски разказ от епицентъра на труса в Турция