НОВИНИ

Меси: Световното в Катар ще ми бъде последно

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:12, 07.10.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Лионел Меси
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Аржентинската футболна суперзвезда Лионел Меси обяви категорично, че Световното първенство в Катар ще бъде неговото последно с екипа на "гаучосите".

35-годишният капитан на Аржентина даде интервю за местното издание на ESPN, в което разкри още, че се намира в много добра физическа форма.

"Със сигурност това ще е последното ми Световно първенство. Иначе сега се чувствам физически добре. Успях да направя добра предсезонна подготовка, след като не можах да сторя същото преди година. Беше важно да стартирам по различен начин в сравнение с предходната кампания", започна футболистът на ПСЖ.

За Лео Мондиала в Катар ще бъде пети в неговата кариера, като до момента най-доброто му постижение с Аржентина е финала в Бразилия през 2014 година, загубен с 0:1 след продължения от отбора на Германия.

Световното първенство по футбол в Катар ще се проведе между 20 ноември и 18 декември и ще може да го наблюдавате в ефира на Българската национална телевизия (БНТ).

Междувременно в интервюто Меси разкри още и дали след края на кариерата му ще го видим в ролята на треньор край тъчлинията.

"Не мисля за това, което съм постигнал, винаги мисля за това, което предстои. Няма да ставам треньор, но и Зинедин Зидан каза така и след това спечели Шампионска лига като наставник. Харесвам спортния мениджмънт, изграждането на екип, придружаването на треньора, но и не съм на 100% сигурен какво ще стане", сподели живата легенда на аржентинския и световен футбол.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Все още не са оборудвани фургоните, в които трябва да живеят хора в Каравелово
Все още не са оборудвани фургоните, в които трябва да живеят хора в Каравелово
Шабан Мустафа заяви участие в маратона на София тази неделя
Шабан Мустафа заяви участие в маратона на София тази неделя