НОВИНИ

Меси вдъхнови Барса за успех срещу Хетафе

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:14, 23.04.2021
Чете се за: 00:44 мин.
Футбол
меси вдъхнови барса успех хетафе

Капитанът на "каталунците" вкара два гола и направи една асистенция за успеха на неговия тим срещу Хетафе с 5:2 в среща от 31-ия кръг на Ла Лига.

С двете си попадения аржентинецът достигна кота 25 и през настоящия сезон в испанското футболно първенство, като това е 12-ят пореден сезон, в който той прави подобно постижение.

Тази победа пък отново доближи тима на Роналд Куман само на 5 точки от лидера Атлетико (Мадирд), като Барса имат и мач в запас, шест кръга преди края на шампионата.

Мачът на "Камп Ноу" започна с изявен домакински натиск и още в 8-та минута Меси изведе Барселона напред след отлично извеждащо подаване на Серхио Бускетс.

Само четири минути по-късно обаче неприятен рикошет в тялото на Клеман Ленгле прати топката във вратата на "каталунците" и така резултатът беше изравнен.

Малко по-късно съдбата се усмихна на Барса, като този път Софиан Чакла от Хетафе си отбеляза куриозен автогол при опит да върне към вратаря си Давид Сориа.

В 33-та минута пък Меси направи резултата 3:1, вкарвайки втория си гол за вечерта.

След почивката Енес Юнал върна един гол за гостите от дузпа в 69-та минута, но в самия край Роналд Араухо се разписа за 4:2, а крайният резултат оформи Антоан Гризман от дузпа в добавеното време.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха оранжерия за марихуана в Шабла
Откриха оранжерия за марихуана в Шабла
Намериха 13 нелегални сирийци във фалшив инкасо автомобил
Намериха 13 нелегални сирийци във фалшив инкасо автомобил