НОВИНИ

Междуведомствената работна група обсъди възможности за оздравяване на „Топлофикация София“

междуведомствената работна група обсъди възможности оздравяване bdquoтоплофикация софияldquo
bnt avatar logo
от БНТ
13:37, 26.08.2022
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Днес се проведе първата среща на междуведомствената работна група, която има за цел да намери варианти за оздравяването на „Топлофикация София“ ЕАД, съобщиха от Столичния общински съвет.

Представители на Председателския съвет към СОС, начело с шефа на градския парламент Георги Георгиев, заместник-председателят на СОС Борислав Иванов, лидерите на политическите групи в съвета ГЕРБ, БСП и ДБ – Диян Стаматов, Иван Таков и Грети Стефанова, както и зам.-кметът по финанси Дончо Барбалов разговаряха със служебния министър на енергетиката Росен Христов и представители на БЕХ за необходимостта от съвместни действия между държавата и общината за излизане от кризисното състояние на дружеството, вследствие рекордното повишените цени на природния газ и натрупващият се всеки месец дефицит.

Представителите на СОС бяха запознати с предложенията на министър Христов за това как ще продължи нормалното функциониране на най-голямото топлинно дружество в страната.

Председателят на общинския съвет Георги Георгиев коментира, че очаква конкретни ангажименти от страна на държавата за осигуряване на необходимия природен газ, но и полагане на усилия цената на топлинната енергия да не е в ущърб на над 1 млн. софиянци, които са ползватели на услугите на „Топлофикация София“.

На срещата бе потвърдено, че Министерството на енергетиката възприема подхода на Столичната община за модернизация на дружеството чрез привличане на външен инвеститор и изграждане на нови мощности.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Волейболните национали до 18 години и Виктор Карагьозов са отбор и треньор №1 за месец юли
Волейболните национали до 18 години и Виктор Карагьозов са отбор и треньор №1 за месец юли
Любо Ганев: Надявам се България да бъде положителната изненада в първия ден на Световното
Любо Ганев: Надявам се България да бъде положителната изненада в първия ден на Световното