НОВИНИ

Мидълзбро излъга Челси и взе крехък аванс след първия полуфинал в турнира за Купата на лигата

В другия сблъсък от тази фаза на надпреварата един срещу друг се изправят отборите на Фулъм и Ливърпул, които ще изиграят първия мач помежду си тази вечер на "Анфилд"

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:40, 10.01.2024
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
мидълзбро излъга челси взе крехък аванс първия полуфинал турнира купата лигата
Слушай новината

Отборът на Мидълзбро, воден от бившия капитан на Манчестър Юнайтед Майкъл Карик, постигна изненадваща победа с минималното 1:0 у дома срещу Челси в първия двубой между двата тима от полуфиналите в турнира за Купата на лигата на Англия.

Единственото попадение за "Боро", които понастоящем се подвизават във второто ниво на футбола на Острова - Чемпиъншип, дойде е 37-ата минута, когато Айзея Джоунс комбинира с Хейдън Хакни и 21-годишният футболист реализира от границата на вратарското поле, за да хвърли в екстаз феновете по трибуните на "Ривърсайд".

С изключение на този гол обаче срещата очаквано премина под контрола на гостите, които обаче направиха редица пропуски и така ще трябва да търсят пълния обрат в реванша на "Стамфорд Бридж" на 23 януари (вторник).

Големият длъжник за Челси в снощния мач пък се казваше Кол Палмър, който на няколко пъти не успя да отбележи от изгодни позиции, а най-фрапантният му пропуск дойде в края на първото полувреме, когато стражът на домакините Том Гловър се намеси неуверено след удар на Енцо Фернандес, но при добавката Палмър прати топката високо над вратата от няколко метра.

По този начин Мидълзбро записа шестата си последователна победа в надпреварата през този сезон и продължава да мечтае за втори триумф в Купата на лигата на Англия, който би могъл да дойде точно 20 години след първия, когато през 2004-а година, воденият тогава от Стив Макларън тим побеждава с 2:1 във финала Болтън.

Ако момчетата на Майкъл Карик съумеят да удържат състава на Челси и на реванша в Лондон, то "Боро" ще стане първият състав от Чемпиъншип, който се класира за финала в турнира от сезон 2011/12 насам, когато това стори Кардиф.

За последно пък в спора за трофея имаше отбор извън Висшата лига през 2013-а година, когато изненадващо състезаващият се в Лига 2 тим на Брадфорд се добра до последния мач на "Уембли", но там загуби от Суонзи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Париж 2024: Предизвикателствата, разочарованията и очакванията във Франция 200 дни преди старта на Олимпийските игри
Париж 2024: Предизвикателствата, разочарованията и очакванията във Франция 200 дни преди старта на Олимпийските игри
Кон за малко да обърне джипа на служители в община Разлог
Кон за малко да обърне джипа на служители в община Разлог