Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Михайлов: Удоволствие е да виждам радостта на местното население, когато завършим нов терен

от БНТ
20:20, 09.05.2022
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
михайлов удоволствие виждам радостта местното население завършим нов терен
Снимка: БФС
Слушай новината

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов използва социалните мрежи, за да коментира откриването на нов терен с изкуствена настилка с размери 90/60 метра в Кюстендил.

Футболното бижу ще бъде на разположение както на местните клубове, така и ще се използва за двубои от областните първенства по футбол 5, 7, 9 и 11, от училищните първенства, а и от различните програми за масов футбол, организирани от БФС.

Съоръжението е изградено от БФС със съдействието на местните общински власти, които отдадоха терена за безвъзмездно ползване в рамките на 20 г. Финансирането в размер на 500 хил. лева е осигурено по програма "Хеттрик V" на УЕФА, за която БФС успешно кандидатства, както и от бюджетни средства на община Кюстендил.

Президентът Михайлов заяви, че за него е огромно удоволствие да вижда радостта на местното население и на подрастващите всеки път, когато нов терен или комплекс бива завършен и открит.

Публикацията на Борислав Михайлов в социалните мрежи:

"Кюстендил вече разполага с нов терен с изкуствена настилка с размери 90/60 метра. Имах честта и удоволствието днес официално да го открия.

Това футболно бижу ще бъде на разположение както на местните клубове, така и ще се използва за двубои от областните първенства по футбол 5, 7, 9 и 11, от училищните първенства, а и от различните програми за масов футбол, организирани от БФС.

Изградихме съоръжението със съдействието на местните общински власти, които отдадоха терена за безвъзмездно ползване в рамките на 20 г. Финансирането в размер на 500 000 лева беше осигурено по програма Хеттрик V на УЕФА, за която БФС успешно кандидатства, както и от бюджетни средства на община Кюстендил.

Огромно удоволствие е за мен да виждам радостта на местното население и на подрастващите всеки път, когато завършим нов терен или комплекс. И в момента продължава усилената работа по изграждането на нови игрища из цялата страна, като инфраструктурните инвестиции са сред основните приоритети и в стратегията ни за развитие през следващите 4 години. По този начин изграждаме устойчиво бъдеще за нашата игра и гарантираме достъпност и високо качество за всички граждани", написа Михайлов във Фейсбук.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Защо домът за стари хора "Свети Георги" във Варна продължава да работи, въпреки че е незаконен
Защо домът за стари хора "Свети Георги" във Варна продължава да работи, въпреки че е незаконен
Националите по волейбол ще играят контроли с Испания във Вършец
Националите по волейбол ще играят контроли с Испания във Вършец