НОВИНИ

Михайлов: Удоволствие е да виждам радостта на местното население, когато завършим нов терен

михайлов удоволствие виждам радостта местното население завършим нов терен
Снимка: БФС
bnt avatar logo
от БНТ
20:20, 09.05.2022
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов използва социалните мрежи, за да коментира откриването на нов терен с изкуствена настилка с размери 90/60 метра в Кюстендил.

Футболното бижу ще бъде на разположение както на местните клубове, така и ще се използва за двубои от областните първенства по футбол 5, 7, 9 и 11, от училищните първенства, а и от различните програми за масов футбол, организирани от БФС.

Съоръжението е изградено от БФС със съдействието на местните общински власти, които отдадоха терена за безвъзмездно ползване в рамките на 20 г. Финансирането в размер на 500 хил. лева е осигурено по програма "Хеттрик V" на УЕФА, за която БФС успешно кандидатства, както и от бюджетни средства на община Кюстендил.

Президентът Михайлов заяви, че за него е огромно удоволствие да вижда радостта на местното население и на подрастващите всеки път, когато нов терен или комплекс бива завършен и открит.

Публикацията на Борислав Михайлов в социалните мрежи:

"Кюстендил вече разполага с нов терен с изкуствена настилка с размери 90/60 метра. Имах честта и удоволствието днес официално да го открия.

Това футболно бижу ще бъде на разположение както на местните клубове, така и ще се използва за двубои от областните първенства по футбол 5, 7, 9 и 11, от училищните първенства, а и от различните програми за масов футбол, организирани от БФС.

Изградихме съоръжението със съдействието на местните общински власти, които отдадоха терена за безвъзмездно ползване в рамките на 20 г. Финансирането в размер на 500 000 лева беше осигурено по програма Хеттрик V на УЕФА, за която БФС успешно кандидатства, както и от бюджетни средства на община Кюстендил.

Огромно удоволствие е за мен да виждам радостта на местното население и на подрастващите всеки път, когато завършим нов терен или комплекс. И в момента продължава усилената работа по изграждането на нови игрища из цялата страна, като инфраструктурните инвестиции са сред основните приоритети и в стратегията ни за развитие през следващите 4 години. По този начин изграждаме устойчиво бъдеще за нашата игра и гарантираме достъпност и високо качество за всички граждани", написа Михайлов във Фейсбук.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Защо домът за стари хора "Свети Георги" във Варна продължава да работи, въпреки че е незаконен
Защо домът за стари хора "Свети Георги" във Варна продължава да работи, въпреки че е незаконен
Националите по волейбол ще играят контроли с Испания във Вършец
Националите по волейбол ще играят контроли с Испания във Вършец