НОВИНИ

Микаела Шифрин за пети път триумфира с големия Кристален глобус

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:32, 04.03.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
микаела шифрин пети път триумфира големия кристален глобус
Слушай новината

Американката Микаела Шифрин за пети път триумфира в Световната купа по ски алпийски дисциплини, след като цели девет старта преди края на сезона тя е недостижима в битката за големия Кристален глобус.

Успехът на Шифрин стана факт днес, след като тя се класира 5-та по време на спускането в норвежкия зимен център Квитфиел.

Така в генералното класиране 27-годишната скиорка събра 1792 точки и има преднина от близо 800 пред най-близката си преследвачка Лара Гут-Бехрами от Швейцария.

За Микаела това е общо пети триумф в генералното класиране за Световната купа в кариерата ѝ след 2017, 2018, 2019 и 2021 година.

През този сезон американката вече спечели и малкия Кристален глобус в дисциплината слалом, а до края на кампанията има всички шансове да се пребори за отличието и в гигантския слалом.

Освен това Микаела Шифрин ще се опита да се превърне и в скиора с най-много победи в историята за Световната купа, като понастоящем тя има 85 успеха и пред нея е единствено шведската легенда Ингемар Стенмарк, който приключи кариерата си с 86.

Иначе победителка в днешното спускане в Квитфиел стана норвежката Кайса Викхоф Лий, за която това бе първа победа в кариерата ѝ за Световната купа. Втора и трета се наредиха съответно София Годжа и Италия и Корин Зутер от Швейцария.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кон е блъснал дете на кушиите в пернишкото село Дивотино
Кон е блъснал дете на кушиите в пернишкото село Дивотино
Александър Донски спечели титлата на двойки в Монастир, Тунис
Александър Донски спечели титлата на двойки в Монастир, Тунис