НОВИНИ

Микел Артета: Имаше две скандални дузпи в наша полза

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:48, 04.01.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
микел артета имаше две скандални дузпи наша полза
Слушай новината

Наставникът на Арсенал Микел Артета разкритикува съдийските решения в домакинския мач срещу Нюкасъл, който завърши 0:0, като според испанския специалист "артилеристите" са заслужавали да получат две дузпи.

Претенциите на Артета са за задържане на Габриел Мартинели от страна на Дан Бърн, както и за игра с ръка в наказателното поле на Джейкъб Мърфи. Треньорът на лондончани все пак отчете и, че на неговия отбор му е липсвала малко ефективност в завършващата фаза.

"Горд съм от начина, по който се представиха момчетата, по който доминираха и по който влязоха в двубоя от самото начало. Липсваше ни тази искра в последната третина на игрището, за да вкараме, да намерим точния момент с решаващ пас и малко повече качество в завършващата фаза. Имахме доста ситуации в и около наказателното поле, в които трябваше да се справим по-добре. А също така имаше и две скандални дузпи, които не бяха отсъдени в наша полза. Няма съмнение, че и двете бяха чисти дузпи. Искахме победата и смятам, че направихме повече от достатъчно, за да постигнем по-добър резултат в този мач. Попречи ни липсата на малко повече ефективност в последната третина на терена и тези две големи съдийски решения", коментира Артета след двубоя.

Въпреки че Арсенал пропусна да спечели за първи път у дома през кампанията, отборът остава лидер във Висшата лига с актив от 44 точки, на осем пред втория Манчестър Сити.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Треньорът на БК Монтана 2003 Николай Господинов: Търсим ново попълнение, но не на всяка цена
Треньорът на БК Монтана 2003 Николай Господинов: Търсим ново попълнение, но не на всяка цена
Илияна Йотова: Очевидно е, че вървим с бързи крачки към трети мандат
Илияна Йотова: Очевидно е, че вървим с бързи крачки към трети мандат