НОВИНИ

Милан обърна Рома на "Олимпиоко" и отново диша във врата на Интер

bnt avatar logo
от Калоян Николов
10:41, 01.03.2021
Чете се за: 00:58 мин.
Европейски футбол
милан обърна рома олимпиоко отново диша врата интер

Отборът на Милан спечели с 2:1 гостуването си на Рома в дерби-срещата от 24-я кръг на Серия "А" и отново е на 4 точки зад лидера и градски съперник Интер.

Срещата започна обедщаващо за "росонерите" като след по-малко от 180 секунди игра Златан Ибрахимович тества рефлекса на вратаря на "вълците" Пау Лопес, който се справи с лекота.

В петата минута попадение на Томори не бе зачетено заради засада, а малко след това Ибрахимович пропиля ново изгодно положение, шутирайки покрай вратата.

В 9-ата минута 39-годишният швед най-накрая прати топката в мрежата, но флагът на страничния съдия отново беше вдигнат. Гостите продължиха да доминират, но Ибрахимович, Анте Ребич и Симо Кяер нямаха късмет със завършващите си удари. Хенрих Михтарян от домакините излезе сам срещу Донарума, но не уцели вратата.

Две минути преди края на полувремето Давиде Калабрия беше съборен в наказателното поле на Рома и след намесата на ВАР Милан получи правото да изпълни дузпа. Зад топката застана Франк Кесие, който не сбърка от бялата точка. На почивката Браим Диас замени получилия мускулна травма Хакан Чалханоглу.

Четири минути след началото на втората част домакините възстановиха паритета на "Олимпико". Леонардо Спинацола асистира на Жордан Верету, който от границата на наказателното поле успя да намери долния ъгъл на вратата на Донарума за 1:1.

Равенството се задържа само 10 минути, тъй като в 59-ата Анте Ребич получи топката на границата на наказателното поле и с мощен удар не остави никакъв шанс за Пау Лопес.

След успеха си Милан остава втори с 52 точки и 4 по-малко от лидера Интер, ни 6 повече от шампиона Ювентус. Рома е на пета позиция с 44 точки и на 2 зад четвъртия Аталанта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лудогорец привлече вратар от Хърватия
Лудогорец привлече вратар от Хърватия
Атлетико дръпна с 5 точки на Реал преди дербито на Мадрид
Атлетико дръпна с 5 точки на Реал преди дербито на Мадрид