НОВИНИ

Милан пропиля два гола аванс срещу Рома и изпусна да измести Ювентус от второто място

bnt avatar logo
от Калоян Николов
00:44, 09.01.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
милан пропиля два гола аванс рома изпусна измести ювентус второто
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборите на Милан и Рома завършиха наравно 2:2 в голямото дерби от 17-ия кръг на италианската Серия А.

„Росонерите“ откриха резултата на стадион „Сан Сиро“ в 30-ата минута, когато Сандро Тонали центрира от ъглов удар в наказателното поле на римските „вълци“, а Пиер Калюлю с плонж с глава нанесе удар, топката тупна в тревата и стана трудна за спасяване от страна на вратаря Руи Патрисио, който се опита да я улови, но кълбото му се изплъзна и влетя в мрежата за 1:0.

Шампионите удвоиха преднината си в 77-ата минута. Рафаел Лео получи топката на левия фланг и направи силен индивидуален пробил до границата на наказателното поле на гостите от Рим. Португалецът подаде по земя към резервата Томазо Побега, който с удар от движение насочи топката в далечния долен десен ъгъл на вратаря Патрисио.

Рома намали изоставането си три минути преди края на редовното време. Капитанът Лоренцо Пелегрини центрира от ъглов удар в наказателното поле на Милан, където връхлитащият Рожер Ибаньес с глава се разписа в близкия ляв ъгъл на вратаря Чиприан Татарушану.

Съставът на Жозе Моуриньо стигна до изравнително попадение в третата минута от добавените пет на мача. След ново центриране от корнер на Пелегрини в пеналтерията на „росонерите“, Неманя Матич стреля отблизо с глава, стражът Татарушану демонстрира страхотен рефлекс и изби, но при добавката Тами Ейбрахам се разписа за крайното 2:2.

В класирането тимът на Стефано Пиоли събра актив от 37 точки и остана на третата позиция. „Росонерите“ са с равни точки с втория Ювентус, но „Старата госпожа“ е с по-добра голова разлика. Рома пък заема шестото място с 31 пункта. Лидер е Наполи с 44 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Облачността ще се увеличава, очакват се валежи тази нощ
Облачността ще се увеличава, очакват се валежи тази нощ
Барселона отново дръпна с три точки на върха в Ла Лига след минимална победа над Атлетико
Барселона отново дръпна с три точки на върха в Ла Лига след минимална победа над Атлетико