НОВИНИ

Милан удари като гост Самподиря и отново дръпна с пет точки на върха

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:46, 07.12.2020
Чете се за: 00:55 мин.
Футбол
милан удари гост самподиря отново дръпна пет точки върха

"Росонерите" победиха с 2:1 като гост тима на Сампдория, за да излязат отново с пет точки пред втория Интер в подреждането на италианската "Серия А".

По този начин възпитаниците на Стефано Пиоли продължават без загуба настоящата си кампания в първенството, като вече имат 26 точки след десет изиграни кръга.

През първото полувреме и двата отбора имаха шансове, като определено домакините влязоха по-добре в срещата и дори имаха шанс да открият резултата чрез Лоренцо Тонели, но неговия удар бе отразен от Джанлуиджи Донарума.

Постепенно гостите, които отново бяха без Златан Ибрахимович, поеха инициативата и на два пъти Анте Ребич беше близо до гола, но без успех.

В края на първата част Милан все пак поведе, след като Якуб Янкто игра с ръка в наказателното поле, а Франк Кесие реализира отсъдената дузпа за 1:0.

"Росонерите" имаха чудесна възможност да удвоят аванса си веднага след почивката, но Сандро Тонали уцели гредата.

Все пак вторият гол стана факт в 77-та минута, когато Кастийехо засече подаване на Ребич отляво.

Домакините се върнаха в срещата скоро след това, когато Албин Екдал се възползва от центриране на Антонио Кандрева и намали с глава, въпреки опита на Донарума да реагира.

Шведският футболист можеше и да донесе точката за отбора на Клаудио Раниери в добавеното време на мача, но този път опитът му с глава премина с малко встрани от целта.

Така Милан записа трета поредна победа в първенството, докато за Сампдория това беше пети пореден мач без успех, което им отрежда 12-то място за момента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мейуедър се завръща на ринга в началото на 2021 г.
Мейуедър се завръща на ринга в началото на 2021 г.
Кубрат Пулев е с отрицателен тест за COVID-19
Кубрат Пулев е с отрицателен тест за COVID-19