НОВИНИ

Милена Тодорова завърши 19-та в първия старт на европейското по биатолон

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:00, 25.01.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
милена тодорова завърши първия старт европейското биатолон
Слушай новината

Най-добрата българска биатлонистка Милена Тодорова се нареди 19-та в индивидуалната дисциплина на 15 км, с която беше открита програмата на европейското първенство в Ленцерхайде, Швейцария.

Тодорова демонстрира много силно ски бягане, но за съжаление допусна четири грешки в стрелбата, които я лишиха от шансове да се бори за медалите.

В крайна сметка с четири допълнителни минути Милена финишира на изоставане от само 2:13.2 минути от победителката Лиза Мария Шпарк от Германия, която повали всички 20 мишени.

С безпогрешната си стрелба Шпарк изпревари на финала със само 5.5 секунди украинката Юлия Джима, която направи един пропуск на огневия рубеж.

Бронзовият медал пък остана за германката Селина Гротиан, която направи две грешки в стрелбата и остана на 33.3 секунди от победителката.

Освен Милена Тодорова пък България беше представена от още три биатлонистки, които обаче останаха извън първите 60 в крайното подреждане. Даниела Кадева се нареди 67-ма с две пропуснати мишени, Мария Здравкова е 81-ва с пет пропуска, а Стефани Йолова завърши 88-ма място с цели осем грешки.

Европейското първенство по биатлон в Ленцерхайде, Швейцария продължава с индивидуалния старт на 20 км при мъжете днес от 14.45 часа българско време, който ще бъде излъчен в ефира на БНТ 3. В надпреварата ще се включат и четирима българи - Владимир Илиев (№18), Антон Синапов (№41), Благовест Стоянов (№92) и Валентин Карабаджаков (№98).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще предостави ли Вашингтон танкове "Ейбрамс" на Украйна?
Ще предостави ли Вашингтон танкове "Ейбрамс" на Украйна?
БСП и "Възраждане" ще сезират КС за новите реактори на АЕЦ "Козлодуй"
БСП и "Възраждане" ще сезират КС за новите реактори на АЕЦ "Козлодуй"