НОВИНИ

Министър Ангелов: Обмисляме разхлабването на още мерки

министър ангелов обмисляме разхлабването мерки
bnt avatar logo
от БНТ
14:08, 11.04.2021 (обновена)
Чете се за: 02:00 мин.
Още
Слушай новината

Обмисля се разхлабването на още от противоепидемичните мерки с оглед на спада в заболеваемостта в страната. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

По думите на министъра, спадът на заболеваемостта е добра индикация, че мерките работят и ако продължава тази тенденция, и други мерки ще се разхлабят.

Още от утре част от мерките в страната стават по-леки. Присъствено в училищата се връщат учениците от 1-ви до 4-ти клас. Присъствено ще бъде за две седмици и обучението на децата от 7-и, 8-и и 10-и клас.

От утре се разрешава и ресторантите да работят при 50% от капацитета си и с удължено работно време до 23.00 часа.

От утре: Връщат в клас част от учениците. Вижте кои други мерки се променят

Единствено някои наши опоненти не разбраха сериозността на ситуацията. Шегуват се с вируса, оспорват мерките, но когато самите те се разболеят - тичат по болниците и искат да ги лекуват с ремдесивир. Това коментира премиерът Борисов, който заедно със здравния министър Ангелов посети днес Мулдавския манастир.

Според премиера Бойко Борисов е добре да се обмислят и възможностите за връщане на публика по стадионите.

По-късно Борисов и спортният министър Красен Кралев посетиха и стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, за чието строителство държавата отпусна 25 млн. лева. Борисов изрази увереност, че след като бъде завършен, стадионът ще може да приеме финал на голям европейски клубен турнир по футбол.

Близо 48 000 000 лв. са инвестирани за реконструкцията, модернизацията и оборудването на стадиони в България през последните години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Киров: Съдбата ни го върна за късния гол в Разград
Николай Киров: Съдбата ни го върна за късния гол в Разград
Румънски филм за корупцията се бори за "Оскар"
Румънски филм за корупцията се бори за "Оскар"