НОВИНИ

Министър Кузманов изпрати поздравителен адрес до сребърния медалист Християн Стоянов

министър кузманов изпрати поздравителен адрес сребърния медалист християн стоянов
Снимка: Министерство на младежта и спорта
bnt avatar logo
от БНТ
13:12, 28.08.2021
5476
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов изпрати поздравителен адрес до сребърния медалист от Параолимпийските игри в Токио Християн Стоянов.

Рано тази сутрин българският атлет спечели сребърен медал в бягането на 1500 м. Т46, като финишира за 3:52.63 минути. Той беше изпреварен единствено от представителя на Руския олимпийски комитет Александър Яремчук.

„За всеки спортист, спечелването на отличие от толкова голям форум е доказателство за всеотдаен труд и безспорен талант. Щастлив съм, че в Токио Вие демонстрирахте своите възможности. Във Ваше лице България има още един атлет, с който да се гордее. Спортната ни общественост е признателна за положените усилия от Вас и треньорския щаб. Благодаря Ви, че за пореден път показахте огромната си воля в преследване на отличието и защитихте реномето на България. Пожелавам Ви здраве и още много поводи за радост с високи спортни постижения“, казва министър Кузманов в поздравителния си адрес до Християн Стоянов.

Спортният министър благодари и на Фатме Исмаил за достойното представяне при дебюта ѝ на Параолимпийски игри. Тя се нареди осма в хвърлянето на копие, категория F12. Исмаил постигна личен рекорд от 26,84 м.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сребро и бронз за България в третрия ден на европейското по таекуондо за деца и кадети
Сребро и бронз за България в третрия ден на европейското по таекуондо за деца и кадети
Петима души бяха обгазени при пожар в Пловдив
Петима души бяха обгазени при пожар в Пловдив