НОВИНИ

Министър Маринов: Нямаме място за отстъпление, за да се справим, ни трябва цялата енергия на обществото

министър маринов нямаме отстъпление справим цялата енергия обществото
bnt avatar logo
от БНТ
18:53, 21.03.2020
Чете се за: 01:10 мин.
Общество

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов, заедно с директора на СДВР старши комисар Георги Хаджиев, инспектира работата на полицейските служители във връзка с предприетите противоепидемични мерки в столичния кв. „Факултета“, в изпълнение на заповедта на здравния министър, съобщиха от МВР. Той обясни, че се действа така, че да не бъдат затруднени гражданите в една такава ситуация. Припомни, че вече е разпространена бланка - декларация, която те да попълват, достатъчно в момента е да е посочен адресът на който живеят, не е необходимо да ходят до общините и да си променят адресните регистрации. Декларацията е достъпна чрез сайта на МВР, включително и полицейските служители ще разполагат с празни бланки за попълване. Мярката важи на този етап за областните центрове. Разчитам на съвестта и отговорността на всеки гражданин, защото тези извънредни мерки се прилагат извънредно, както за тях, така и за органите на реда. Министър Маринов апелира възрастните хора да спазват въведените изисквания.

Вътрешният министър посочи, че има засечени опити за продаване на фалшиви дезинфектанти, случаи, по които са образувани досъдебни производства, предотвратен е и опит за контрабанда на 30 тона спирт.

Правим всичко възможно да намалим щетите. Нарушителите на карантина се увеличават, тази сутрин е задържан водач на товарен автомобил, който е под карантина, но е предпочел да не я спазва. Над 7 хиляди души са поставени под карантина, има над 60 досъдебни производства за нарушаване на този режим. Министър Маринов заяви, че има известно напрежение на КПП-тата и изрази надежда, че през тези два почивни дни ще се види практическото приложение от мярката.

Той посочи, че има и полицаи, които са под карантина.

"На този етап те не са много, нашите хора са на първа линия, спрени са всички почивки", допълни Младен Маринов.

Министърът благодари на полицаите, които и в момента са на улицата и работят. Нямаме място за отстъпление и за да се справим, ни трябва мобилизацията и енергията на цялото общество, категорично заяви министър Маринов.

Столична община оказва съдействие на МВР - дезинфектират се пространства, дрон, който е с камера и звук, може да бъде пускан на определени улици, за да се намали ресурса на МВР, допълни Красимир Димитров от Столична община.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германия планира пакет от 822 млрд. евро в помощ на икономиката си
Германия планира пакет от 822 млрд. евро в помощ на икономиката си
Пет държави от ЕС организират полети за репатриране, включително на други европейски граждани
Пет държави от ЕС организират полети за репатриране, включително на други европейски граждани