НОВИНИ

Мирослав Иванов, ПП: С вота на недоверие опозицията иска неистово да се докопа до властта

bnt avatar logo
от БНТ
08:46, 15.06.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Политика
Слушай новината

"Вотът на недоверие е израз на неистовото желание на опозицията от ГЕРБ и ДПС обратно да се докопат до властта. Това е тяхната негласна заявка от ден едно, така че ние не сме очаквали нещо различно от тяхното поведение". Това каза преди началото на заседанието на НС зам.-председателят на парламента Мирослав Иванов.

На въпрос дали да очаква подкрепа от други депутати от ИТН, той заяви, че те са дали пред избирателите същите заявки, както ПП - да се борят с корупцията статуквото, да променят модела на управление - да бъде демократичен и прозрачен.

"Видяхме в последните дни, че ръководството на ИТН изневери на тези ценности, предаде избирателите си и неслучайно виждаме тези процеси на разцепление от ИТН. Разчитам, че там има достатъчно смели хора, които ще подкрепят правителството и важните законопроекти, които трябва да бъдат приети. Разчитам, че има морални хора в парламента и вярвам, че ще ги намерим", каза Иванов.

Заяви, че твърдението на ГЕРБ за финансова нестабилност на държавата не е издържано и е абсолютно лицемерие. Сравни го с твърдението на ИТН, че се оттеглят от кабинета заради Северна Македония, а тази тема не е на дневен ред.

"От ГЕРБ се опитват да направят внушение в българското общество, че икономическото състояние на страната не е добро. Външният дълг е намалял с два милиарда, има растеж на икономиката за първото тримесечие, безработицата е в най-ниските си нива, а немският финансов министър похвали България за управление на финансите", каза Иванов.

Уточни, че темата за РСМ не е включена в програмата на НС. На фокус са трите бюджета, които трябва да бъдат приети.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Даниел Митов се надява, че ГЕРБ ще съберат подкрепа за вота на недоверие
Даниел Митов се надява, че ГЕРБ ще съберат подкрепа за вота на недоверие
Радостин Василев: Със сигурност ще ни последват още хора – следващите дни ще видите
Радостин Василев: Със сигурност ще ни последват още хора – следващите дни ще видите