Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Мирослав Иванов, ПП: С вота на недоверие опозицията иска неистово да се докопа до властта

от БНТ
08:46, 15.06.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Политика
Слушай новината

"Вотът на недоверие е израз на неистовото желание на опозицията от ГЕРБ и ДПС обратно да се докопат до властта. Това е тяхната негласна заявка от ден едно, така че ние не сме очаквали нещо различно от тяхното поведение". Това каза преди началото на заседанието на НС зам.-председателят на парламента Мирослав Иванов.

На въпрос дали да очаква подкрепа от други депутати от ИТН, той заяви, че те са дали пред избирателите същите заявки, както ПП - да се борят с корупцията статуквото, да променят модела на управление - да бъде демократичен и прозрачен.

"Видяхме в последните дни, че ръководството на ИТН изневери на тези ценности, предаде избирателите си и неслучайно виждаме тези процеси на разцепление от ИТН. Разчитам, че там има достатъчно смели хора, които ще подкрепят правителството и важните законопроекти, които трябва да бъдат приети. Разчитам, че има морални хора в парламента и вярвам, че ще ги намерим", каза Иванов.

Заяви, че твърдението на ГЕРБ за финансова нестабилност на държавата не е издържано и е абсолютно лицемерие. Сравни го с твърдението на ИТН, че се оттеглят от кабинета заради Северна Македония, а тази тема не е на дневен ред.

"От ГЕРБ се опитват да направят внушение в българското общество, че икономическото състояние на страната не е добро. Външният дълг е намалял с два милиарда, има растеж на икономиката за първото тримесечие, безработицата е в най-ниските си нива, а немският финансов министър похвали България за управление на финансите", каза Иванов.

Уточни, че темата за РСМ не е включена в програмата на НС. На фокус са трите бюджета, които трябва да бъдат приети.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Даниел Митов се надява, че ГЕРБ ще съберат подкрепа за вота на недоверие
Даниел Митов се надява, че ГЕРБ ще съберат подкрепа за вота на недоверие
Радостин Василев: Със сигурност ще ни последват още хора – следващите дни ще видите
Радостин Василев: Със сигурност ще ни последват още хора – следващите дни ще видите