НОВИНИ

Митничари задържаха контрабандно злато за 100 000 лв. на ГКПП "Малко Търново"

митничари задържаха контрабандно злато 100 000 гкпп търново
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Елеана Цанова
16:06, 26.08.2024
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

Митническите служители откриха контрабандни златни накити на стойност над 100 000 лева в багажа на пътничка в лек автомобил на ГКПП "Малко Търново".

Златните изделия са задържани в рамките на съвместната операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция "Митници", ГД "Гранична полиция", ГД "Борба с организираната престъпност" и Национална агенция за приходите.

На 24 август лек автомобил с чужда регистрация пристига на границата на входящо трасе в страната от Турция. В зоната за митнически контрол шофьорът, който е турски гражданин, както и пътниците в автомобила са заявили, че не пренасят нищо за деклариране.

При последвалата митническа проверка на превозното средство и багажа на пътниците, инспекторите откриват в личен багаж на пътуваща в автомобила австрийска гражданка общо 5 пакета с бижутерийни изделия от жълт метал. Установено е, че пакетите съдържат 851,20 грама нетно тегло златни изделия - пръстени, гривни, обеци, синджири на обща стойност над 100 000 лева.

По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура - Бургас. Жената е с наложена мярка за забрана да напуска страната.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бетис привлече нападател от Барселона
Бетис привлече нападател от Барселона
Марин Чилич се завръща на корта след половин година отсъствие
Марин Чилич се завръща на корта след половин година отсъствие