НОВИНИ

Младежите не успяха да пречупят десетима от Молдова на стадион "Славия"

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:17, 16.11.2021
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
младежите успяха пречупят десетима молдова стадион славия
Слушай новината

Българският национален отбор за младежи до 21 години не успя да победи състава на Молдова в последния си мач за 2021 година, завършвайки 0:0 на стадион "Славия" в София.

Футболистите на Александър Димитров доминираха на терена през всичките 90 минути, като дори имаха и числено превъзходство през втората част, но така и не намериха път към вратата на гостуващия тим.

Така, "лъвчетата" завършват годината със 7 точки в тази група Е, което за момента им отрежда 5-то място в тази група. Днешният съперник Молдова пък заема 3-та позиция с 8 пункта, но и мач повече.

Първата сериозна възможност за един от двата тима бе на сметката на българите и дойде след първия четвърт час игра. Силвестър Джаспър изпълни ъглов удар отляво, а Мартин Минчев отклони топката към Симеон Петров, но неговият удар от близка дистанция бе отразен от вратаря Агаки.

"Лъвчетата" продължиха да бъдат по-активни и в 31-ата минута Силвестър Джаспър се размина с топката току пред вратата на молдовците след подаване на Йоан Стоянов.

Малко преди почивката пък гостите останаха с 10 души, след като Диниш Яшеану получи втори жълт картон за нарушение срещу Виктор Попов.

Скоро след подновяването на играта Мартин Минчев вкара топката във вратата на Молдова след подаване на Илия Груев-младши, но попадението в 49-ата минута не бе зачетено заради засада.

В 54-та минута грешка на българите в средата на терена позволи на гостите да организират атака, завършила с опасен удар на резервата Гаю, отразен обаче от вратаря Христов.

Две минути по-късно Силвестър Джаспър стреля фалцово от дистанция, но тук и стражът на Молдова Агаки демонстрира чудесен рефлекс и изби в ъглов удар.

В оставащото време до края на срещата "лъвчетата" продължиха да натискат, но всичко до което стигнаха бяха няколко удара от далечна дистанция, които по никакъв начин не застрашиха вратата на гостуващия тим и двубоят приключи при резултат 0:0.

България U21 подновява битката си в тази група Е през пролетта на 2022 година, когато през месец март в София пристига състава на Нидерландия U21.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Напрегната остава ситуацията на границата между Полша и Беларус
Напрегната остава ситуацията на границата между Полша и Беларус
Ясен Петров: Разликата в класите е огромна
Ясен Петров: Разликата в класите е огромна