НОВИНИ

Младежите ни изпуснаха Нидерландия, но запазиха шансове за Евро 2023

живо българия u21 нидерландия u21 полувреме
bnt avatar logo
от БНТ
18:52, 25.03.2022
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният отбор на България по футбол за младежи до 21 години завърши наравно 0:0 с Нидерландия в квалификация за Европейското първенство през 2023 година в Румъния и Грузия.

Двубоят се проведе на стадион "Алекснадър Шаламанов" в София.

Съставът на Александър Димитров можеше да открие резултата в 15-ата минута, когато Силвестър Джаспър получи топката по десния фланг, нахлу в наказателното поле на гостите и центрира по земя към Филип Кръстев, но полузащитникът стреля прато в тялото на стража Шерпен.

В 30-ата минута България получи нов "златен" шанс да поведе в срещата. Филип Кръстев центрира от ъглов удар на близка греда, където капитанът Валентин Антов продължи с глава към Силвестър Джаспър, който на сантиметри от голлинията стреля с глава на сантиметри от десния страничен стълб.

"Лъвчетата" получиха още една отлична възможност за откриване на резултата в 54-ата минута, когато нидерландците сбъркаха при изнасянето на топката в своята половина и това предостави възможност на Антов да стреля опасно от над 25 метра, но вратарят Шерпен със сетни усилия спаси.

Първата по-сериозна опасност пред вратата на България дойде в 59-ата минута, когато Куинтън Тимбър стреля опасно около дъгата на наказателното поле, топката тупна пред стража Христов, който се намеси неубедително, а след това се реваншира като спаси удара на Дайшон Редан от непосредствена близост.

В 63-ата минута резервата Тейлър си осигури пространство за удар по диагонал в наказателното поле на българите, но вратарят Христов изби топката в ъглов удар преди тя да влезе в долния му ляв ъгъл.

Две минути след това централният бранител на "оранжево-черните" Касанвиро сбърка при връщане на топката с глава към стража Шерпен, а от това се възползва Мартин Петков, който се опита да вкара с прехвърлящ изстрел, но не сполучи.

Минута преди края на редовното време се случи най-спорната ситуация в срещата. Димитър Тонев бе фаулиран в наказателното поле на гостите от Ван дер Берг, но главният рефер Санди Путрос не отсъди 11-метров наказателен удар.

С пропуски в добавеното време се отчетоха Фили Кръстев и Димитър Тонев, които оставиха резултата непроменен до края на срещата.

В класирането отборът на Нидерландия е втори с актив от 14 точки, докато България заема третото място с 8 спечелени точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обновени кодове за толсистемата са връчени на АПИ
Обновени кодове за толсистемата са връчени на АПИ
Навръх Благовещение: Откраднаха касичка с дарения от Софийската света митрополия
Навръх Благовещение: Откраднаха касичка с дарения от Софийската света митрополия