НОВИНИ

Младежите разбиха Естония за втори успех в квалификациите за Евро 2025 до 21 г.

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:52, 21.11.2023
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
младежите разбиха естония втори успех квалификациите евро 2025
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Българският национален отбор по футбол за младежи до 21 години изравни рекорда си за най-изразителна победа в историята, след като разгроми с 6:0 у дома Естония в мач от европейските квалификации.

На стадион "Александър Шаламанов" в София момчетата на Александър Димитров изиграха едно равностойно първо полувреме срещу прибалтийците, което обаче приключи без голове.

След почивката обаче "лъвчетата" се развихриха, а тон за головото шоу даде нападателят на Хебър Пазарджик, който беше на два пъти точен с глава в 50-ата и 60-ата минута.

Пет минути по-късно Роберт Вееринг си отбеляза автогол след изстрел на Станислав Шопов, а секунди след подновяването на играта Асен Митков беше точен за 4:0 с удар от дистанция, при който имаше и рикошети, който допълнително затрудни стража на Естония Каур Кивила.

До края остана време за Георги Николов да оформи своя хеттрик, като отново се разписа с глава в 85-ата минута, а три по-късно Роберто Райчев реализира за крайното 6:0.

По този начин българският национален отбор за младежи до 21 години изравни най-изразителната си победа в историята, която помни успех с 6:0 на нашите "лъвчета" и срещу Дания през април 1989-ата година в двубой от квалификациите за Евро 1990.

Обратно в настоящето с тази си победа срещу Естония България U21 събра 9 точки в своята квалификационна група и се изкачи до 3-ото място в подреждането. Отборът на Германия също има 9 пункта в актива си, но с цели три мача по-малко, докато засега лидер е Полша, която е с 4 победи от 4 мача и 12 точки в актива си.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Преди изборите: Вълнуват ли се нидерландците от разширяването на Шенген?
Преди изборите: Вълнуват ли се нидерландците от разширяването на Шенген?
Откриха обновената жп гара в Стара Загора (Снимки)
Откриха обновената жп гара в Стара Загора (Снимки)