НОВИНИ

Младежите се върнаха към победите след 5:0 срещу Гибралтар

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:36, 08.10.2021 (обновена)
Чете се за: 03:35 мин.
Спорт
младежите върнаха победите гибралтар
Слушай новината

Българският национален отбор по футбол за младежи до 21 години спечели с 5:0 домакинството си срещу Гибралтар в мач от квалификациите за Европейското първенство през 2023 година и по този начин се реваншира за тежкото поражение от Уелс преди месец.

Двубоят на стадион "Славия" премина под тоталната доминация на момчетата на Александър Димитров, като с хеттрик блесна капитанът на "лъвчетата" Владимир Николов, а по веднъж се разписаха Мартин Петков и Димитър Стоянов.

Така, младежките ни национали временно се изкачиха на 2-то място в група Е с равен брой точки с водача Швейцария, който обаче е с мач по-малко.

Именно "кръстоносците" ще бъдат следващия съперник на нашите момчета, като срещата е във вторник, 12 октомври, от 18.00 часа и отново ще може да я гледате на живо по БНТ 3, както и онлайн на сайта bntnews.bg/sport

Мачът започна отлично за българския тим, който поведе още в 5-та минута чрез своя капитан Владимир Николов. Юношата на Септември се разписа от близка дистанция, правейки добавка след удар на Филип Кръстев, който първоначално беше спасен от стража на Гибралтар.

По-активната игра на "лъвчетата" даде отново резултат в 24-та минута, когато Димитър Стоянов беше препънат в наказателното поле и България получи право да изпълни дузпа. Владимир Николов се нагърби с отговорността и не сбърка от бялата точка за 2:0, вкарвайки втория си гол в мача.

Само 120 секунди по-късно капитанът на нашия тим оформи своя хеттрик, след като засече с глава центриране отляво на Митко Митков.

Наред с проливния дъжд над стадион "Славия" продължи и дъждът от голове във вратата на Гибралтар, когато в 35-та Мартин Петков се разписа за 4:0.

При този резултат дойде и последния съдийски сигнал за първото полувреме на руския арбитър Алексей Матюнин.

Второто полувреме само продължи кошмара за гостуващия отбор, който остана в намален състав, след като в рамките на броени секунди Шон Монтовио си изкара два жълти картона и бе пратен преждевременно в съблекалнята.

"Лъвчетата" капитализираха численото си преимущество в 63-та минута, когато Димитър Стоянов вкара за 5:0 след подаване по тревата на Мартин Петков.

До края победата за българите можеше да стане дори още по-изразителна, но на два пъти топката срещна гредата и предпази гостите от инкасирането на нови попадения.

Селекционерът Александър Димитров залага на следния стартов състав: 12. Дамян Христов, 18. Димитър Стоянов, 4. Атанас Чернев, 20. Симеон Петров, 22. Асен Дончев, 7. Станислав Шопов, 8. Илия Груев, 14. Филип Кръстев, 9. Мартин Петков, 10. Владимир Николов (капитан), 19. Митко Митков

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рилски спортист и Балкан откриха сезона в НБЛ с победи
Рилски спортист и Балкан откриха сезона в НБЛ с победи
Бойко Рашков е освободил началника на Второ РПУ в София
Бойко Рашков е освободил началника на Второ РПУ в София