НОВИНИ

МО: Придвижва се военна техника към учебен полигон "Ново село"

придвижва военна техника учебен полигон ново село
Снимка: Архив
bnt avatar logo
от БНТ
15:32, 17.03.2022
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

Във връзка с постъпили въпроси за придвижване на военна техника по националната пътна инфраструктура, от МО информират, че на 15 март от Румъния към учебен полигон „Ново село“ се е придвижила военна автоколона. С нея са транспортирани личен състав и бойна техника на пехотата.

Придвижването е във връзка с ротация на формирование от Сухопътните войски на САЩ, което от 16 март се включи в съвместната българо-американска подготовка „Joint Training“ на учебния полигон.

Днес във връзка с предвидените тренировки в рамките на деня два военни вертолета ще изпълнят полети от Румъния към учебен полигон „Ново село“ и обратно.

Съвместната подготовка се провежда от януари до юни тази година в рамките на планираните през 2021 г. учения на Българската армия в страната и чужбина. Формированията от Сухопътните войски на САЩ в Европа участват в нея на ротационен принцип.

В „Joint Training” участват сили и средства от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия. Съвместните учения повишават боеспособността на българските въоръжени сили и допринасят за оперативната съвместимост в национален и в съюзен формат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първо украинско бебе се роди в "Майчин дом"
Първо украинско бебе се роди в "Майчин дом"
АПИ: За нито едно превозно средство с украинска регистрация не се събира винетка или тол
АПИ: За нито едно превозно средство с украинска регистрация не се събира винетка или тол