НОВИНИ

МОН: Учебната година се открива присъствено, но в различно време за отделните класове

предлагат удължаване учебната година две седмици клас
bnt avatar logo
от БНТ
14:10, 10.09.2021
Чете се за: 01:30 мин.
Още
Слушай новината

Тържествата за 15 септември да са присъствени, на открито и по различно време за отделните випуски. Директорите трябва да създадат организация за „стъпаловидно“ начало на празненствата в зависимост от броя на учениците в съответните класове. Това гласи заповед на министъра на образованието и науката проф. Николай Денков във връзка с откриването на новата учебна година.

Необходимо е да се обособят зони за родителите на първокласниците и на учениците, които за първи път постъпват в училището, ако те желаят да присъстват на тържеството.

При 10% заразени ученици или учители преминаваме към онлайн обучение

В случай, че в дадено населено място има указания за провеждането на публични събирания, издадени от Регионалната здравна инспекция или от областния кризисен щаб, то откриването на учебната година трябва да се съобрази с тях. Според заповедта на просветното министерство празненствата за учениците поне от 1-ви,5-и и 8-и клас се провеждат присъствено, ако здравните власти не са разпоредили друго.

Откриването на учебната година трябва да се организира при спазване на задължителните и препоръчителните мерки от Насоките за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в училищата.

Учениците до четвърти клас ще са без маски в час

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
СДВР задържа 15 нелегални мигранти
СДВР задържа 15 нелегални мигранти
Съдбата раздели приятели, не съперници: Ален Делон се прости с Жан-Пол Белмондо (Снимки)
Съдбата раздели приятели, не съперници: Ален Делон се прости с Жан-Пол Белмондо (Снимки)