НОВИНИ

Монако записа ценен успех над Лил и отложи празненствата в Париж

"Победата ни е голяма стъпка към Шампионската лига", коментира след успеха старши треньорът на Монако Ади Хютер.

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
08:29, 25.04.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
монако записа ценен успех лил отложи празненствата париж
Снимка: twitter AS Monaco
Слушай новината

Отборът на Монако стигна до победа с минималното 1:0 при домакинството си на Лил от 29-ия кръг на френската Лига 1. Единственият гол в мача отбеляза Юсуф Фофана. В 62-ата минута, защитата на „песовете“ допусна фатална грешка и топката се озова във Фофана, който от границата на пеналтерията отправи безкомпромисен удар, за да донесе успеха за Монако.

По-рано лидерът в класирането Пари Сен Жермен разби като гост борещия се за оцеляване Лориен, което означаваше, че при грешна стъпка на монегаските парижани щяха да празнуват поредна титла. Сега отборът на Луис Енрике се нуждае от още две точки в оставащите си четири мача, за да остане недостижим на върха пред втория Монако.

"Това е голяма победа за нас в сблъсък между два страхотни отбора. Изпитвам голямо уважение към отбора на Лил и към начина, по който играят футбол. Поздравления за моите играчи за тази победа, която е голяма стъпка към Шампионската лига", коментира след успеха старши треньорът на Монако Ади Хютер.

"Целта наистина е завръщане в Шампионската лига, успехът е ценен, защото много отбори се борят за тези три места. Тимът ни е в добра позиция, чувстваме се уверени и това се видя и тази вечер. За пореден път недопускането на гол срещу такива отбори потвърждава страхотната ни форма", заяви Хютер.

"Все още ни предстоят четири важни мача, включително следващия срещу Олимпик Лион, един от най-големите клубове във Франция. Те също се представят много добре през втората половина на сезона. Казах на моите играчи в съблекалнята да останат много концентрирани и да уважават съперниците си", обясни още наставникът на тима от Княжеството.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хамас: Готови сме за примирие, ще се разоръжим при решение за две държави
Хамас: Готови сме за примирие, ще се разоръжим при решение за две държави
Александър Николов: "Булгаргаз" работи като политическа маша
Александър Николов: "Булгаргаз" работи като политическа маша