НОВИНИ

Монтана 2003 ликува срещу Берое в Стара Загора

Монтанки не дадоха шансове на действащите шампионки

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
19:45, 18.10.2024
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Монтана 2003 ликува срещу Берое в Стара Загора
Снимка:
Слушай новината

Монтана 2003 постигна втори пореден успех през новия сезон в женската А група. Баскетболистките на Преслав Пешев не дадоха шансове на Берое Стара Загора след 91:72 в мач от втория кръг. В зала "Общинска" монтанки наложиха волята си от самото начало и до края не допуснаха срив, за да нанесат първа загуба на състава на Албена Хубенова в женския ни елит. Освен това "белите" взеха реванш от старозагорки за поражението в Адриатическата лига по-рано тази седмица.

Така действащите вицешампионки са с пълен актив от две победи, докато "зелено-белите" имат успех и поражение. 26 октомври (събота) Монтана ще приеме Шампион 2006, а Берое ще посрещне Рилски спортист.

Гостите стартираха ударно и двуцифрената преднина бе факт, като за нея се погрижиха основно Киана Джонсън, Янина Тодорова и Микаела Дамянова. Епизодичните прояви на Златка Маданкова и Божица Муйович не помогнаха на домакините да отвърнат подобаващо, което бе достатъчно за монтанки да се изстрелят с 8 точки в края на първата част.

Сара Бут пое щафетата от своите съотборнички в началото на втория период и авансът на „белите“ започна отново да придобива двуцифрени изражения. В този момент старозагорки намериха своя ритъм с помощта на Рейчъл Териът, Александра Петрова и Златка Маданкова, но отборът от Монтана разполагаше с повече аргумент в нападение и се изстреля при 44:38.

Бут и Тодорова направиха така, че действащите вицешампионки да си върнат двуцифрената разлика при подновяването на играта. Решенията в нападение на „зелено-белите“ започнаха да се изчерпват и гостите съумяха да се отскубнат с 12 точки в края на третата част.

Слабата резултатност обзе и двата отбора в началото на финалната десетка. Това обаче не спря Бут, Тодорова и Дамянова да върнат увереността на монтанки, които до края не изпуснаха инициативата.

Сара Бут се отличи за Монтана с 29 точки и 14 борби. Янина Тодорова завърш с 22, 6 овладени под двата ринга топки и 5 асистенции. Микаела Дамянова наниза 11 точки, Габриела Николова има 10.

Златка Маданкова бе над всички за Берое с 20 точки. Божица Муйович завърши с 14 и 5 асистенции, Радостина Христова приключи с 12, 6 борби и 5 асистенции.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Байдън се срещна с европейски лидери в Берлин, всички потвърдиха подкрепата си за Украйна
Байдън се срещна с европейски лидери в Берлин, всички потвърдиха подкрепата си за Украйна
Италиански съд отхвърли първите прехвърляния на мигранти в Албания
Италиански съд отхвърли първите прехвърляния на мигранти в Албания