НОВИНИ

Монтана нанесе първо поражение на Дея спорт в НВЛ

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:18, 25.11.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
монтана нанесе първо поражение дея спорт нвл
Слушай новината

Отборът на Монтана записа третата си поредна победа в Националната волейболна лига (НВЛ) при мъжете, надигравайки с 3:0 (25:14, 25:20, 25:21) гейма като домакин състава на Дея спорт Бургас в мач от 7-ия кръг на първенството.

Играчите на Даниел Пеев изиграха много силен мач в своята зала "Младост" в Монтана, като контролираха случващото се на игрището срещу бургазлии, които пристигнаха в Северозападна България като последния останал тим в шампионата без допусната загуба.

Тази вечер обаче волейболистите на Дея срещнаха много корав съперник, който в първите две част на практика не остави шансове на своя съперник и след 25:14 и 25:20 в своя полза домакините си осигуриха комфортен аванс в резултата.

В третия гейм гостите най-после оказаха малко повече съпротива, но равенството се запази до 13:13, след което монтанчани отново поеха инициативата и до края нямаха проблеми да стигнат до общо четвъртата си победа от началото на кампанията.

Най-резултатни за успеха станаха Фахри Путрамата (7 аса!) и Кристиан Валчак (1 ас, 4 блока), които реализираха 15 точки. За гостите от Бургас Теодор Тодоров се отчете с 10 пункта.

В подреждането Монтана се изкачи до 2-ото място с баланс 5-2 и актив от 13 точки, докато Дея спорт засега заема 4-ата позиция с два мача по-малко и актив от четири победи и едно поражение.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Светослав Петров пред БНТ: За мен щом мачът беше започнал в тази ситуация може би трябваше и да завърши
Светослав Петров пред БНТ: За мен щом мачът беше започнал в тази ситуация може би трябваше и да завърши
ЦСКА удари Добруджа и оглави класирането в НВЛ
ЦСКА удари Добруджа и оглави класирането в НВЛ