НОВИНИ

Монтана с ценни три точки срещу Етър в битката за оцеляване

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:42, 07.05.2021
Чете се за: 00:38 мин.
Футбол
монтана ценни три точки етър битката оцеляване

Отборът на Монтана записа много важен успех в борбата за спасяване в Първа лига, след като победи Етър с 1:0 у дома в мач от 28-ия кръг на първенството.

На стадион "Огоста" в северозападния град единственото попадение в двубоя падна в 63-та минута, а негов автор стана резервата Росен Кръстев, който се разписа с глава от близко разстояние след центриране от корнер на Тони Тасев.

Домакините като цяло бяха по-активния тим през всичките 90 минути, отправяйки цели пет точни удара по посока вратата на Христо Иванов.

От друга страна всички опити на Етър удариха на камък, като притеснителното за момчетата на Александър Томаш бе това, че те така и не отправиха точен удар за целия двубой.

Така Монтана вече има 24 точки и се изкачи до 12-то място в класирането, което дава право на бараж за оставане в елита, докато Етър, за който това бе второ поредно поражение в плейофите, се смъкна до последната позиция в подреждането с два пункта по-малко.

В следващия кръг Монтана гостува на Ботев (Враца) в дербито на северозапада, което ще се играе на 10 май от 18:00 часа, докато Етър посреща Славия в същия ден от 20:15 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА 1948: Мач с ЦСКА София тази вечер няма да има
ЦСКА 1948: Мач с ЦСКА София тази вечер няма да има
Д-р Гергана Николова: Ще се издава електронна рецепта за хроничните заболявания
Д-р Гергана Николова: Ще се издава електронна рецепта за хроничните заболявания