Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

МС назначи нови областни управители на София, Русе, Враца, Плевен, Кюстендил и Разград

от БНТ
14:10, 12.01.2022
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
живо брифинг министерския съвет
Слушай новината

Нови областни управители на Враца, Кюстендил, Плевен, Разград, Русе и София назначи правителството на днешното си заседание днес. С решението на кабинета се освобождават заемащите досега съответните длъжности.

  • София - Иван Кючуков е новият областен управител на София. Кючуков е машинен инженер с дългогодишен опит в частния сектор в сферата на автосервизното и следпродажбеното обслужване.
  • Враца - Стефан Стефанов е назначен за областен управител на област Враца. Стефанов е юрист с дългогодишен опит като адвокат по граждански, наказателни и административни дела, освен това е работил в системата на училищното образование и в Съвета за електронни медии.
  • Кюстендил - за областен управител на област Кюстендил е назначена Катя Димитрова. Тя е юрист с дългогодишен опит като адвокат.
  • Плевен - Иван Янчев е назначен за областен управител на област Плевен. Янчев е юрист и магистър по специалност „Транспортен мениджмънт“, с опит в областта на правото, транспорта и логистиката, работил е в Регионалната инспекция по околната среда и водите - София, в областната администрация на Софийска област и в частния сектор.
  • Разград - Деян Димитров е назначен за областен управител на област Разград. Димитров е юрист, доктор по „Право“, с опит в областта на морското право, в преподавателската и научно-изследователската дейност, работил е в Изпълнителна агенция „Морска администрация“ и в частния сектор, от 2020 г. е адвокат.
  • Русе - за областен управител на област Русе е назначен Анатоли Станев. Той е юрист с дългогодишен опит като адвокат в областта на гражданското, административното, търговското и корпоративното право, в периода 2007 - 2011 г. е общински съветник в Общинския съвет - Русе, а от 2020 г. е директор на РИОСВ - Русе.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Властите в Австралия отложиха решението за визата на Новак Джокович
Властите в Австралия отложиха решението за визата на Новак Джокович
Донски и Шиникова с победи на турнира в Тунис
Донски и Шиникова с победи на турнира в Тунис