НОВИНИ

МС се събира на извънредно заседание за актуализацията на бюджета

събира извънредно заседание актуализацията бюджета
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:00, 29.07.2021
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Служебното правителство провежда извънредно заседание днес. Тема на срещата им е актуализацията на бюджета.

При условие, че на днешното заседание се приеме проектът на Закона за Държавния бюджет 2021, непосредствено след това той ще бъде внесен за разглеждане в Народното събрание, уточни преди началото на заседанието служебният премиер Стефан Янев.

"Днес имах честта да бъда на парламентарно изслушване и в рамките на работата на Народното събрание, и в частност на това изслушване имах възможност да споделя убеждението си, че този акт за актуализация на Държавния бюджет принципно е работа на едно парламентарно подкрепено правителство, но ситуацията, виждате, че е динамична, такова правителство все още не е съставено", каза още Янев.

Той допълни, че в същото време икономическата и здравната ситуация в държавата е такава, че се налага да бъдат взети неотложни мерки по отношение на гарантиране на функционирането на държавата, на гарантирането на социалните плащания и на дейността на бизнеса, както и на подготовка за здравна криза, ако такава се развие през есента.

Служебният премиер смята, че актовете, които ще се приемат днес, са знак за едно отговорно поведение по отношение на финансите на държавата.

"И се надявам в този смисъл парламентът да направи необходимия смислен дебат, да покаже мъдрост и да прояви разбиране към моментната ситуация, така че всички неотложни плащания в началото на септември да бъдат осигурени", категоричен беше Янев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Има такъв народ" и "БСП за България" обсъждат съдебната реформа на експертна среща
"Има такъв народ" и "БСП за България" обсъждат съдебната реформа на експертна среща
Джокович прегази Нишикори за място в 1/2 финалите в Токио
Джокович прегази Нишикори за място в 1/2 финалите в Токио