НОВИНИ

МТСП: С близо 14% е намалял броят на продължително безработните за година

деница сачева върнали сме нивата безработица отпреди кризата около
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
10:14, 03.09.2021
Чете се за: 01:20 мин.
У нас
Слушай новината

Броят на продължително безработните е намалял до 43253 души към края на юли, което е с близо 14% по-малко в сравнение със същия месец на миналата година, показват данните на Агенцията по заетостта.

Резултатите са постигнати чрез съвместната работа на Министерството на труда и социалната политика, Министерството на образованието и науката, Министерството на здравеопазването и Националното сдружение на общините в Република България в изпълнение на Националното споразумение за координирано предоставяне на услуги за успешна интеграция на пазара на труда на хората с регистрация в бюро по труда от повече от 1 година, заявиха от социалното министерство.

Трайно безработните ползват широк спектър от комплексни услуги, съобразени с техния индивидуален профил и целящи да подпомогнат прехода им от безработица към устойчива и качествена заетост. През първото шестмесечие на 2021 г. са им предоставени над 116500 посреднически услуги от бюрата по труда, както и 7070 услуги от дирекциите „Социално подпомагане“.

Те са получили над 13500 консултации за насочване към работа в реалната икономика и на субсидирани от държавата работни места.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът: Издаването на указа зависи от работата на депутатите
Президентът: Издаването на указа зависи от работата на депутатите
46 са жертвите на Айда в Ню Йорк и Ню Джърси
46 са жертвите на Айда в Ню Йорк и Ню Джърси