Мустафа Карадайъ: Намери се президент, който реши, че Конституцията и законите нямат значение

Милена Кирова
от Милена Кирова
12:43, 15.09.2021
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
мустафа карадайъ намери президент реши конституцията законите нямат значение
Слушай новината

Партиите в 46-ото Народно събрание прочетоха днес декларации по повод последния ден от дейността му.

От ДПС отправиха критики към президента Радев.

"Последните месеци сме свидетели на нарушение на Конституцията - от президент и Народното събрание. Президентът зачеркна законността с назначението на министър. Въпреки различията, нещо трябва да ни обединява", заяви Мустафа Карадайъ.

"Намери се президент, който реши, че Конституцията и законите нямат значение. Или се е самозабравил или прокарва идеята за президентска република. Искаме да му кажем, че руши демокрацията".

"Показахме през годините, че искаме живот в мир и съвместност. Няма да позволим някой случайно попаднал в политиката да руши това, което е градено. Искаме да говорим и за мероприятията на вътрешния служебен министър, които били в полза на борбата срещу купуване на гласове. Той показа своята нелицеприятна същност. Акциите може да бъдат меко наречени репресии и унижения. Репресиите и униженията са документирани".

"Репресиите са инструмент на слабите управления. Заради популизма гражданите ще понесат всички негативи на кризата и от бедни да стават по-бедни".

"Държавността е под заплаха. Изборите няма как да спасят държавността без обща воля".

"Уважаеми български граждани, не се страхувайте. Конституцията и законите важат еднакво за всички. От нас зависи да направим своя избор и да защитим демокрацията. Нека направим заедно своя избор. Нека променим модела на ГЕРБ, но не с по-лоша версия. На прага сме на вашите избори за бъдещето на страната", заяви Мустафа Карадайъ от парламентарната трибуна.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Валежи и захлаждане в края на седмицата
Валежи и захлаждане в края на седмицата
Бусато: Надявам се да направим добър мач в Рим
Бусато: Надявам се да направим добър мач в Рим