НОВИНИ

Мустафа Карадайъ: Намери се президент, който реши, че Конституцията и законите нямат значение

Милена Кирова
от Милена Кирова
12:43, 15.09.2021
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
мустафа карадайъ намери президент реши конституцията законите нямат значение
Слушай новината

Партиите в 46-ото Народно събрание прочетоха днес декларации по повод последния ден от дейността му.

От ДПС отправиха критики към президента Радев.

"Последните месеци сме свидетели на нарушение на Конституцията - от президент и Народното събрание. Президентът зачеркна законността с назначението на министър. Въпреки различията, нещо трябва да ни обединява", заяви Мустафа Карадайъ.

"Намери се президент, който реши, че Конституцията и законите нямат значение. Или се е самозабравил или прокарва идеята за президентска република. Искаме да му кажем, че руши демокрацията".

"Показахме през годините, че искаме живот в мир и съвместност. Няма да позволим някой случайно попаднал в политиката да руши това, което е градено. Искаме да говорим и за мероприятията на вътрешния служебен министър, които били в полза на борбата срещу купуване на гласове. Той показа своята нелицеприятна същност. Акциите може да бъдат меко наречени репресии и унижения. Репресиите и униженията са документирани".

"Репресиите са инструмент на слабите управления. Заради популизма гражданите ще понесат всички негативи на кризата и от бедни да стават по-бедни".

"Държавността е под заплаха. Изборите няма как да спасят държавността без обща воля".

"Уважаеми български граждани, не се страхувайте. Конституцията и законите важат еднакво за всички. От нас зависи да направим своя избор и да защитим демокрацията. Нека направим заедно своя избор. Нека променим модела на ГЕРБ, но не с по-лоша версия. На прага сме на вашите избори за бъдещето на страната", заяви Мустафа Карадайъ от парламентарната трибуна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валежи и захлаждане в края на седмицата
Валежи и захлаждане в края на седмицата
Бусато: Надявам се да направим добър мач в Рим
Бусато: Надявам се да направим добър мач в Рим