НОВИНИ

МВнР: Нови 10 българи са блокирани на летище в Париж

мвнр българи блокирани летище париж
bnt avatar logo
от БНТ
22:53, 08.05.2020
Чете се за: 00:45 мин.
По света

Нови 10 българи са блокирани на летище в Париж при опит да влязат във Франция въпреки предупрежденията на МВнР.

Във връзка с постъпили медийни запитвания относно група от около 10 български граждани, сезонни работници в земеделието, недопуснати да влязат на територията на Франция, Външно министерство уведомява, че посолството ни в Париж е в непрекъснат контакт с тях.

Новите десет български граждани са пристигнали на 7 май на летище "Шарл де Гол". Настанени са в административен център за чужденци. Предоставят им се храна и вода. Разговаряли са с консула ни в Париж, г-жа Милена Узунова на 7 и 8 май. На 8 май българският консул е провела разговори с техни роднини, обяснила е какви са изискванията на френските власти за влизане в страната. На 9 май има полет до България, с който българските граждани могат да се върнат в страната ни, при наличие на места и съгласие от тяхна страна.

Министерството на външните работи на Република България препоръчва да не предприемате пътувания от чужбина към България или от България към чужбина, освен ако не е абсолютно наложително! Българските консули и дипломати не могат да отменят Вашата карантина, наложена в чужда държава. Не можем и да осигурим Вашето придвижване, ако то е забранено със заповед, закон, декрет или друг нормативен акт в приемащата държава.

От 08.04.2020 г. Френската република разрешава влизане в страната само на чужденци, които имат постоянно местожителство във Франция, което изключва сезонните работници.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски на загуба през април
Левски на загуба през април
Кишишев начело на Черноморец
Кишишев начело на Черноморец