НОВИНИ

МВнР препоръчва: При пътуване в ЕС ползвайте директни линии

мвнр препоръчва пътуване ползвайте директни линии
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:45, 23.06.2020
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Заради продължаващите ограничения при пътуване от трети страни към държави от Европейския съюз, препоръчваме на сънародниците ни, пътуващи от България към страни от ЕС и Шенгенското пространство, да не използват транзитни полети през трети страни, а директни линии в рамките на ЕС, съобщиха от МВнР.

Дори властите на съответната трета страна да не са наложили ограничения за пътуване на български граждани, някои авиокомпании поставят допълнителни условия за доказване целта на пътуването през трети страни към страни от ЕС.

При възникнали трудности в такива ситуации ролята на дипломатическите и консулските ни представителства е ограничена, като сънародниците ни имат възможност да потърсят правата си пред авиокомпанията по съдебен път, съобщават от Външно.

Затова от там препоръчват на българските граждани, планиращи пътуване, предварително да проверяват чрез дипломатическите и консулските ни представителства – условията за транзит и граничен контрол през трети страни към държави от ЕС.

Актуална информация за ограничителните мерки и граничния контрол в страните от Европа може да бъде открита в рубриката "Пътувам за…" на интернет сайта на Министерството на външните работи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Акция по спасяване на бедстващи щъркели на гнездо в Пловдив
Акция по спасяване на бедстващи щъркели на гнездо в Пловдив
Разследват смъртта на 41-дневно бебе от "Столипиново"
Разследват смъртта на 41-дневно бебе от "Столипиново"