НОВИНИ

МВР ще възложи ремонта на оградата по границата с Турция на военното министерство

мвр възложи ремонта оградата границата турция военното министерство
Снимка: Архив
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
16:50, 09.10.2021
Чете се за: 01:17 мин.
У нас
Слушай новината

Ремонтът на оградата по българо-турската граница, за който служебното правителство отпусна 5 милиона лева на последното си заседание, ще бъде възложен от МВР на Министерството на отбраната. Това става ясно от публикуваната стенограма на заседанието.

По думите на министър Бойко Рашков "Това е тактически правилно", тъй като няма да се сключват договори с външни фирми. Рашков очаква ремонтът да започне в рамките на мандата на служебният кабинет.

От стенограмата става ясно още, че служебното правителство отказва да определи концесионерите на 7 морски плажа. Общо е било мнението, че след като процедурата е започната от редовно правителство, трябва да бъде довършена също от редовен кабинет, още повече че летния сезон за тази година е приключил, а Министерството на финансите възразява срещу предложените ниски концесионни възнаграждения.

Причината да се отложи във времето вземането на решения за 7-те концесии на плажове е била наложеният през април от парламента мораториум върху решенията на "Кабинета Борисов 3".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мико Кузманов продължава убедително, класира се на финала в Барселона
Мико Кузманов продължава убедително, класира се на финала в Барселона
Партията на Бабиш води с малка преднина на изборите в Чехия
Партията на Бабиш води с малка преднина на изборите в Чехия