НОВИНИ

Националите ни по бокс с първи лагер за годината

националите бокс първи лагер годината
Снимка: БФ Бокс
bnt avatar logo
от БНТ
12:05, 04.01.2022
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Мъжкият ни национален отбор по бокс ще се събере на 10 януари за първия си лагер за новата година.

Старши-треньорът Жоел Арате ще стартира подготовка в София, като ще започне занимания в залата на „Дианабад“. Седмица по-късно боксьорите ще се преместят на „Белмекен“, където ще продължат заниманията по пътя към първия голям турнир за 2022 година – Купа „Странджа“.

„Стартираме новата година с оптимизъм. Предстои ни доста натоварен сезон, откъм състезания, което е радващо за всички. През февруари е „Странджа“, през март е Европейското първенство за мъже до 22 години, а май месец е Европейското първенство за мъже в Армения. Много турнири през първата половина на годината, в които съм убеден, че националите ни ще разгърнат потенциала си“, заяви Жоел Арате.

Той е оптимист и по още една линия – навлизането при мъжете на по-младите ни боксьори, които постигнаха отлични резултати при младежите през миналата година.

„Конкуренцията в националния отбор се увеличава. Започваме нов олимпийски цикъл, с поглед към Париж 2024. Имаме по две момчета на всяка категория, които могат да участвам на всеки турнир, а това разбира се само може да ни радва. Никой не може да се счита за сигурен титуляр, младите настъпват и ще имат своя шанс“, каза още Арате.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жозеп Борел заминава на посещение в Украйна
Жозеп Борел заминава на посещение в Украйна
Димитър Кузманов загуби първия си мач за годината
Димитър Кузманов загуби първия си мач за годината