НОВИНИ

Националите по бокс при мъжете се готвят за световното със спаринги срещу олимпийски, световни и европейски шампиони

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:24, 12.04.2023
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
националите бокс мъжете готвят световното спаринги олимпийски световни европейски шампиони
Слушай новината

Президентът на БФ Бокс Красимир Инински посети лагера на националния ни отбор при мъжете на базата в "Дианабад", който е част от подготовката на най-добрите ни боксьори за световното първенство в началото на месец май.

Шампионатът на планетата при мъжете ще се проведе в периода 1-14 май в Ташкент, Узбекистан, а кои български представители ще пътуват за Азия ще стане ясно седмица преди началото на турнира.

Пред БФ Бокс обаче Красимир Инински сподели, че е много доволен от видяното по време на подготовката и увери, че всички състезатели подхождат изключително отговорно към тренировките.

"Много приятно впечатление ми направи атмосферата, която заварих в залата, когато посетих лагера. Всички се отнасят изключително отговорно към подготовката, влагат се максимално в тренировъчния процес, но в същото време се вижда и огромното уважение, което отделните отбори изпитват един към друг. Момчетата тренират с много желание и съм сигурен, че това ще си проличи и по време на Световното първенство. Най-важното е, че са здрави и мотивирани", споделя ръководителят на БФ Бокс.

Инински изрази задоволство и от факта, че по време на подготовката си българските боксьори имат възможността да провеждат спаринги срещу световни и европейски шампиони, тъй като у нас се готвят още състезатели от Франция, Азербайджан, Йордания, Грузия и Люксембург.

"Ние доказахме през годините, че можем да организираме турнири на най-високо, световно ниво. Но също така се показахме и като гостоприемни домакини и затова има много желаещи национални отбори за съвместни лагери в България. Доскоро при нас бяха боксьорите на Грузия, сега тренировки водят от Франция, Азербайджан, Йордания и Люксембург. Нашите боксьори могат да правят спаринги с олимпийски, световни и европейски шампиони, медалисти от най-големите форуми. А това неминуемо ще им бъде от огромна полза за израстването им и за трупане на самочувствие по пътя към Световното първенство, както и към Европейските игри в Полша през юни", коментира Красимир Инински.

По време на последното Световно първенство по бокс за мъже през 2021-а година в Белград, Сърбия България остана без отличие, след като най-близо до него беше натурализираният кубинец Хавиер Ибаниес, който отпадна в четвъртфиналите на категория до 57 кг.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 472 млн. лева от наложен платеж, получени от продажби в Интернет
Близо 472 млн. лева от наложен платеж, получени от продажби в Интернет
Ученици от Украйна взеха сертификати след обучения в български училища
Ученици от Украйна взеха сертификати след обучения в български училища