НОВИНИ

Националите по минифутбол ще дебютират на Световно първенство

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:30, 12.06.2022
Чете се за: 01:27 мин.
Спорт
българия дебютира световно първенство минифутбол
Слушай новината

Българският национален отбор по минифутбол се представи повече от достойно на завършилото вчера европейско първенство, печелейки бронзовите медали след успех в малкия финал с 4:1 над Казхстан.

Силното представяне на селекцията на Николай Михов в Кошице осигури на страната ни и дебютно класиране за Световно първенство, а вчера стана ясно, че планетарният шампионат ще се проведе през януари следващата година в Рас ал-Хайма, ОАЕ.

Първоначално световното първенство по минифутбол трябваше да се проведе през тази година в Украйна, но заради руската инвазия в страна се наложи шампионатът да бъде отложен за догодина и да бъде определен нов домакин.

Световното първенство по минифутбол в Рас ал-Хайма ще бъде четвъртото в историята в този спорт, като дебютното издание беше през 2015 година в САЩ. Тогава, именно домакините триумфираха в надпреварата след успех във финала с 5:3 срещу Мексико.

Именно "ацтеките" обаче са действащия световен шампион, след като през 2019 година в Австралия надиграха с 4:0 във финала отбора на Бразилия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицаи и надзиратели излизат на протест
Полицаи и надзиратели излизат на протест
"Петрохан" остава затворен - какви са щетите от проливните дъждове във Вършец?
"Петрохан" остава затворен - какви са щетите от проливните дъждове във Вършец?