НОВИНИ

Националният оперативен щаб ще даде брифинг за епидемичната обстановка у нас

bnt avatar logo
от БНТ
11:17, 06.07.2020
Чете се за: 00:54 мин.
У нас
националният оперативен щаб даде брифинг епидемичната обстановка нас

В 13.00 часа в Министерството на здравеопазването Националният оперативен щаб ще даде брифинг във връзка с епидемичната обстановка в страната.

В пресконференцията ще участват здравният министър Кирил Ананиев, председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор д-р Венцислав Мутафчийски, главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по лекарствата маг. фарм. Богдан Кирилов.

Гледайте на живо по БНТ1 или онлайн на bntnews.bg

Припомняме ви, че 63 са новите доказани случаи на COVID-19 за последното денонощие, но при направени само 923 теста. Увеличават се смъртните случаи, те са 5 за последните 24 часа.

Данните на Единния информационен портал сочат, че от началото на епидемията положителните проби са 5740. В болница са настанени 458 пациенти, 28 от тях в тежко състояние. Излекуваните са със 17 повече за денонощието. Битката със заразата у нас към днешна дата изгубиха 246 души.

В Пловдив от днес започва тестването на всички общински съветници за COVID-19, след като представител от групата на ГЕРБ даде положителен резултат за наличието на новия коронавирус.

Изследването на съветниците ще продължи два дни, по предварително изготвен график. PCR-проби ще бъдат взети и от служителите от администрацията на местния парламент. Очаква се резултатите да станат ясни до утре вечерта.

Няма регистрирани нови случаи на коронавирус за последното денонощие, свързани с абитуриентския бал във Велико Търново. До момента 25 от общо 42-ма присъствали на тържеството са дали положителни проби. Заради това от Регионалната здравна инспекция в града обявиха епидемично огнище в частната гимназия "Арукс". Сред заразените са 16 зрелостници, 6 учители и 3-ма придружители. Заразени има и сред персонала, и клиентите на дискотеката, в която младежите празнували.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Общинарите на Пловдив на PCR тестове – имат заразен колега
Общинарите на Пловдив на PCR тестове – имат заразен колега
Викат премиера Борисов на разпит заради чатовете между Бобоков и Узунов
Викат премиера Борисов на разпит заради чатовете между Бобоков и Узунов