НОВИНИ

Националният отбор на САЩ по футбол обяви Маурисио Почетино за нов старши треньор

Назначението на аржентинския специалист бе обявено преди контролата на САЩ срещу Нова Зеландия в Синсинати, която завърши 1:1.

маурисио почетино новият треньор челси
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:40, 11.09.2024
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Маурисио Почетино бе обявен за нов старши треньор на САЩ, съобщиха от футболната федерация на страната. 52-годишният аржентинец ще подготвя американския национален отбор за домашния Мондиал 2026.

Последната работа на специалиста бе в лондонския Челси, където той работи от лятото на 2023 до май 2024 година. През този период под негово ръководство "сините" изиграха 51 мача във всички турнири, в които спечелиха 27 пъти, завършиха наравно 10 пъти и бяха победени 14 пъти.

Почетино никога не е бил начело на национален отбор. По-рано в професионалната си треньорска кариера е ръководил испанските Еспаньол, английските Саутхемптън и Тотнъм, както и френския Пари Сен Жермен.

"Решението да се присъединя към отбора на САЩ не беше свързано само с футбола; това е за пътуването, през което този отбор и тази страна преминават. Енергията, страстта и гладът да постигна нещо наистина историческо тук е това, което ме вдъхнови. Възможността да ръководя мъжкия национален отбор на САЩ пред фенове, които са толкова страстни, колкото и играчите, е нещо, което не можех да пропусна. Виждам група играчи, пълни с талант и потенциал, и заедно ще изградим нещо специално, с което цялата страна да се гордее“, каза той, цитиран от пресслужбата на националния отбор.

Назначението на Маурисио Почетино бе обявено преди контролата на САЩ срещу Нова Зеландия, която завърши 1:1. Срещата се проведе на стадиона в Синсинати.

В 69-ата минута влезлият като смяна американски полузащитник Кристиан Пулишич откри резултата. Гостите успяха да изравнят в самия край с гол на нападателя Бен Уейн.

В този мач съставът на САЩ беше воден от временния треньор Майки Варас.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нидерландия и Германия не излъчиха победител в зрелищен мач от Лига на нациите
Нидерландия и Германия не излъчиха победител в зрелищен мач от Лига на нациите