НОВИНИ

Над 30 акта за нарушения на мерките в София

правила препоръки маските сушете микровълнова правете памперси
bnt avatar logo
от БНТ
20:50, 06.02.2021
Чете се за: 01:12 мин.
У нас
Слушай новината

През нощта на 5 февруари Столичната регионална здравна инспекция и Столичната дирекция на вътрешните работи са извършили 8 съвместни проверки за спазването на противоепидемичните мерки на заведенията в София. В резултат са съставени 7 акта, 2 от които на юридическо лице /работещи заведения/ - за неносене на маски от персонала в единия обект и за тютюнопушене в другия. СДВР състави актове на над 30 души, посетители на ресторанта.

На 6 февруари са извършени общо 17 проверки на търговски вериги. Съставени са 2 акта в търговски вериги за неносене на лични предпазни средства и за нарушаване на „зелен коридор“ за възрастни.

Предприети са и следните административни действия: 2 покани до управителите на единия МОЛ и фитнес-центъра за неупражнен контрол по отношение на носенето на лични предпазни средства от посетители и установяването на непълнолетни лица без придружител.

По време на проверките е съставен акт на кмета на Район „Кремиковци“ за организиране и провеждане на празник Джамал - за струпване на хора, неспазване на дистанция и неносене на маски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рекорден брой доброволци почистиха Велико Търново
Рекорден брой доброволци почистиха Велико Търново
Българка направи фотосесия за новата колекция на Диор
Българка направи фотосесия за новата колекция на Диор