НОВИНИ

Над 400 проби за Covid-19 са направени в Пловдив от 3 март досега

bnt avatar logo
от БНТ
15:32, 30.03.2020
Чете се за: 00:34 мин.
Регионални

420 проби са взети в Пловдив, като 126 от тях са на медицински лица. Последните два случая на потвърдени пациенти с коронавирус отново са на здравни работници в Инфекциозната клиника на Многопрофилната болница „Свети Георги“, с което общият брой на болните в Пловдив става 21. В града се затягат и мерките за ограничаване на епидемията.

Още рано сутринта няколко екипа на общинска полиция тръгнаха на проверки по главната улица. Преди десет часа беше съставен и първият акт. Хората бяха разпитвани каква е целта на разходката им по главната улица. Въпреки заявката на кмета Здравко Димитров да работят единствено магазини за храни, дрогерии и аптеки тази сутрин големите строителни вериги бяха отворени. Нашата проверка установи, че пазаруващите там са основно хора, работещи в сферата на строителството.

Новата заповед на кмета трябва да бъде утвърдена от РЗИ. В Пловдив вече има работодатели, които се възползват от новия закон за извънредното положение. Народна библиотека „Иван Вазов“ пуска в платен отпуск служителите си от 6 април.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вирусолози от БАН работят за намиране на съединение за борба с коронавируса
Вирусолози от БАН работят за намиране на съединение за борба с коронавируса
Още трима излекувани от COVID - 19 у нас
Още трима излекувани от COVID - 19 у нас