НОВИНИ

Надал: Ще играя на "Ролан Гарос", ако се чувствам достатъчно готов

Испанецът, който се бори с контузии плез последните две години, обяви, че основната му цел по-скоро за този сезон е да участва на Олимпийските игри в Париж.

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
17:10, 24.04.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
тони надал рафа проблеми сервиса важно играе турнир ролан гарос
Снимка: БТА
Слушай новината

Рафаел Надал все още не е сигурен дали ще участва в турнира от Големия шлем в Париж, който започва след малко повече от месец (26 май - 9 юни).

Испанецът, който има безпрецедентните 14 титли на "Ролан Гарос", добави, че основната му цел по-скоро е да участва на Олимпийските игри във френската столица.

Надал трябва да излезе на корта в Мадрид утре за мача си от първия кръг на Мастърс турнира, а негов съперник ще бъде 16-годишният Дарвин Бланш от САЩ, който е под номер 1028 в световната раглиста.

Испанецът каза, че все още чувства сериозен дискомфорт, но ще направи усилието да излезе на корта, тъй като това е последното му участие в домашната надпревара, която е печелил общо пет пъти.

"Минах през много неща през последните две години. Не мисля, че в момента съм способен да играя на 100 процента. Но за мен е важно да играя в Мадрид за един последен път в моята кариера. Това е специално място за мен", заяви 37-годишният Надал.

"Ако днес започваше "Ролан Гарос", нямаше да играя. Ще участвам, само ако усещам, че мога да постигна нещо значимо. Ако мога да играя така, ще играя. Ако не мога, няма да играя. Това няма да е краят на света за мен или краят на кариерата ми. След "Ролан Гарос" имам други цели като Олимпийските игри например", обясни носителят на 22 титли от Големия шлем.

"Целта ми тази седмица е да бъда максимално много време на корта. Искам да завърща турнира на крака и да се насладя на участието си. Не губя надежда. Това е спортът", коментира Надал.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Български евродепутати искат съдействие за освобождаването на българите - заложници на хутите
Български евродепутати искат съдействие за освобождаването на българите - заложници на хутите
Освободиха от ареста пияния шофьор, който блъсна жена на паркинг в Пловдив
Освободиха от ареста пияния шофьор, който блъсна жена на паркинг в Пловдив