НОВИНИ

Надал сломи Гофен в епична трисетова битка за 14-и четвъртфинал в Мадрид

надал сломи гофен епична трисетова битка четвъртфинал мадрид
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
21:47, 05.05.2022
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите на домашния тенис турнир от сериите "Мастърс 1000" в Мадрид, след като пречупи Давид Гофен след 6-3, 5-7, 7-6 (9) в епична трисетова битка, продължила близо три часа и 15 минути.

Матадорът, петкратен шампион в испанската столица, изпитваше трудности през целия мач срещу белгийския си опонент, като в крайна сметка успя да сломи съпротивата му. Гофен бе първият, който се добра до пробив преднина след брейк в петия гейм на откриващия сет, но Надал превключи на по-висока предавка и взе четири последователни гейма, за да спечели и частта. Във втората опитният испанец стигна до пробив за 3-1, като имаше първо мачбол при 5-3 и сервис на Гофен, както и след това при 5-4 и собствено подаване.

И двете възможности обаче бяха отразени от белгиеца, който взе четири поредни гейма от своя страна и възстанови паритета. Третата част бе истинска гладиаторска битка, в която двамата сервираха страхотно и закономерно се стигна до тайбрек. В дългия гейм Надал поведе с 4-1 точки, но Гофен влезе в поредица от пет поредни и стигна до два мачбола при 6-4. Рафа ги спаси, а след това отрази и трета такава, преди да стигне до първия си мачбол. Белгиецът неутрализира възможността, но след това не съумя да оползотвори и четвъртия си шанс да затвори мача, а Надал го наказа при 10-9, за да триумфира с крайната победа.

21-кратният шампион в турнирите от Големия шлем се класира за 14-ия си четвъртфинал в Мадрид и девети пореден в испанската столица – Надал не е губил преди 1/4-финалите от 2012 г. насам, когато отстъпи на сънародника си Фернандо Вердаско в три сета на синия клей. В спор за място на полуфиналите в тазгодишното издание той ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Карлос Алкарас и Камерън Нори.

Останалите три четвъртфинала са вече ясни, като световният номер 1 Новак Джокович играе с поляка Хуберт Хуркач в горната половина, а Стефанос Циципас, който елиминира първата ни ракета Григор Димитров в два сета, ще се изправи срещу Андрей Рубльов. В долната половина е и четвъртфиналът между действащия шампион Александър Зверев и канадеца Феликс Оже-Алиасим.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Семейство с дете се нуждае от поне 2200 лв. месечно за нормален живот
Семейство с дете се нуждае от поне 2200 лв. месечно за нормален живот
Мицотакис обяви програма за компенсации на гърците за високите сметки за електроенергия
Мицотакис обяви програма за компенсации на гърците за високите сметки за електроенергия