НОВИНИ

Надявам се да намерим решение, което да разсече Гордиевия възел в Столична община, заяви Бойко Димитров

Според общинския съветник от ПП-ДБ ("Спаси София") се губи време в безплодни преговори за председател

надявам намерим решение разсече гордиевия възел столична община бойко димитров
bnt avatar logo
от БНТ
21:24, 05.02.2024
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Надявам се разумът да надделее и да намерим решение, което да разсече Гордиевия възел в Столична община, заяви общинският съветник от „Продължаваме промяната - Демократична България“ ("Спаси София") Бойко Димитров в позиция, разпространена от пресцентъра на Столичния общински съвет.

"Противното обрича града ни на още половин година безвремие, в което много проблеми ще остават нерешени", допълва Димитров.

Според него броени дни преди изтичането на три месеца от първото заседание на съветниците, вместо да е свършена много работа, се провеждат безплодни преговори само по един въпрос - как да бъде избран председател на съвета, който да организира и ръководи неговата работа.

Бойко Димитров изброява темите и проблемите, които са можели да бъдат разгледани при работещ Столичен общински съвет – приемане на план-сметката за почистването на града, разглеждане на много доклади на районните кметове, разкриване на нови социални услуги, одобряване на финансиране на нови обекти от общинския приватизационен фонд.

"Освен това обаче можеше опозицията (която и да е тя) да е задала и получила отговори на десетки свои питания до кмета", се казва още в позицията.

Според общинския съветник, ако през миналата седмица е изглеждало, че поне е направена първата крачка към постигането на съгласие, то в последните дни отново се вижда втвърдяване на позициите на всички политически сили и все по-реална изглежда опасността да се тръгне към нови избори.

"А едни нови избори няма да донесат нещо много по-различно и след няколко месеца същите участници пак ще трябва да седнат на една маса и да решават абсолютно същия въпрос, който е на дневен ред и днес", пише Бойко Димитров.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рилски спортист победи безпроблемно Черно море Тича във Варна
Рилски спортист победи безпроблемно Черно море Тича във Варна
ОИК-Хасково няма да обжалва решението за касиране на вота за общински съветници
ОИК-Хасково няма да обжалва решението за касиране на вота за общински съветници