НОВИНИ

Нъгетс сториха немислимото и обърнаха Клипърс за историята

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БГНЕС
10:36, 16.09.2020
Чете се за: 01:38 мин.
Баскетбол

Денвър Нъгетс се класира за финала на Западната конференция в НБА, след като сътвори втори последователен обрат от 1-3 в серията, този път срещу един от фаворитите за шампион в лицето на ЛА Клипърс след успех със 104:89.

Тимът от Колорадо стана първият в историята на лигата, който прави два обрата в рамките на едни и същи плейофи.

Клипърс имаха преднина от 12 точки в един момент във втората четвърт, но изключителната игра на Джамал Мъри съкрати дефицита на едва два пункта на почивката.

Играчите на Майк Малоун продължиха по възходяща линия и след почивката, когато буквално се разправиха със съперника, реализирал едва 33 точки след 15-минутната пауза.

Мъри вкара 40 точки и напомни за себе си от плейофната серия с Юта Джаз – той изравни постижение на ЛеБрон Джеймс като най-младите с поне 40 точки в мач номер 7 от плейофите.

Никола Йокич завърши с трипъл-дабъл – 16 точки, 22 борби и 13 асистенции – първият човек в историята с поне 20 борби в трипъл-дабъл.

За Клипърс Кауай Ленърд приключи срещата с едва 14 точки, а Пол Джордж с десет пункта. „Ножиците“ пропуснаха възможността да се класират за първи път в историята си до финала на Запад, докато Денвър ще играят на първия си такъв в конференцията след 11-годишна пауза. Там техен съперник ще бъде друг калифорнийски отбор – воденият от ЛеБрон ЛА Лейкърс.

В мач номер 1 от финалната серия на Изток Маями Хийт стигна до драматичен успех над Бостън Селтикс със 117:114 след продължения.

Двата отбора се срещат за първи път на финал в конференцията след 2012, когато звездният тим на „горещите“ стигна до титлата в НБА.

След затруднения в първата четвърт и реализирани едва 18 точки, Хийт отговориха на „келтите“ във втората част с цели 37 пункта на своята сметка, а резултат на полувремето бе равен – 55:55.

Селтикс отново показаха страхотна защита в третата четвърт, но не успяха да удържат аванс от пет точки малко над минута преди сирената. Тайлър Хиро вкара тройка за 103:105, а точно 22 сек до края на редовното време Джими Бътлър реализира още една стрелба зад арката, за да даде аванс на Маями.

Последва нарушение на Дерик Джоунс-младши срещу Маркъс Смарт, а Джейсън Тейтъм изравни от наказателната линия. Именно той имаше възможност да донесе успеха на Брад Стивънс и компания, но пропусна от тройката и срещата влезе в продължения.

Там отново имаше драма, като първо Кемба Уокър осигури преднина на „келтите“ от 114:113 23.2 до края на сирената. Последва кош и фаул на Бътлър за 116:114.

Успехът обаче донесе Бам Адебайо, който блокира по страхотен начин Тейтъм, а след това реализира един от двата наказателни удара.

Тейтъм отново пропусна от тройката и така Маями взе първия двубой във финалната серия. Мач номер 2 е в четвъртък.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Групата за мониторинг към ЕП пита Гешев разследват ли се записите, които се твърди, че са с Борисов
Групата за мониторинг към ЕП пита Гешев разследват ли се записите, които се твърди, че са с Борисов
Откриха нова статуя на Мелания Тръмп в Словения
Откриха нова статуя на Мелания Тръмп в Словения