НОВИНИ

Наложена е принудителна административна мярка на „ТЕЦ Бобов дол"

наложена принудителна административна мярка bdquoтец бобов дол
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:12, 10.04.2020
Чете се за: 00:40 мин.
Сигурност и правосъдие

Във връзка с разпореждане на Върховна административна прокуратура от 31.03.2020 г. и заповед на министъра на околната среда и водите от 06.04.2020 г. експерти от РИОСВ - Перник, РИОСВ - Враца, РИОСВ - София и РИОСВ - Стара Загора извършиха комплексна проверка на дейността на ТЕЦ „Бобов дол" ЕАД. Проверката включва изпълнение на условията по комплексни разрешителни за горивна инсталация за производство на електрическа енергия и депо за неопасни отпадъци, както и всички нормативни изисквания за съвместно изгаряне на отпадъци.

В резултат на проверката са установени нарушения и неизпълнения от страна на оператора на основни задължения в областта на екологичното законодателство. Не отговаря на изискванията автоматичната система за преустановяване подаването на отпадъци при превишения на нормите за допустими емисии. Не е извършено основно охарактеризиране на определени отпадъци, образувани от дейността на дружеството. За останалите отпадъци не са съгласувани планове за тяхното пробовземане и изпитване. Констатирано е неправомерно отвеждане на отпадъчни газове в нормален режим на работа през комин, който следва да се използва единствено при преходни режими на работа на инсталацията или при авария на сероочистваща инсталация.

Издадена е принудителна административна мярка за спиране на дейностите по съвместно изгаряне на биомаса и отпадъци със срок на действие до отстраняване на несъответствията с условията в комплексните разрешителни и нормативните изисквания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
151 досъдебни производства за нарушаване на мерките под надзора на Апелативна прокуратура - Пловдив
151 досъдебни производства за нарушаване на мерките под надзора на Апелативна прокуратура - Пловдив
От МВР пак призоваха гражданите да останат по домовете си
От МВР пак призоваха гражданите да останат по домовете си